Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta? Güneş tutulması Türkiye’den izlenecek mi? İşte burçlara etkileri

25 Ekim 2022’de Akrep burcunda gerçekleşecek güneş tutulmasının burçlara etkileri merak ediliyor. Ekim ayının son haftası yaşanacak bu doğa olayı yakından takip edilecek. Peki güneş tutulması ne zaman? Güneş tutulması saat kaçta? Güneş tutulması Türkiye’den izlenecek mi? İşte güneş tutulmasının burçlara etkileri…

featured

Yılın ikinci Güneş Tutulması için sayılı günler kaldı. Ekim ayının son haftası gerçekleşecek olan tutulmanın tarihi, saati ve ülkemizden görülüp görülmeyeceği merak ediliyor. Bu kapsamda; internet üzerinden “Güneş Tutulması ne zaman, saat kaçta? 2022 Güneş Tutulması Türkiye’den görülecek mi?” sorularının yanıtları araştırılırken tutulmanın etkileri de merak edilen diğer bir konu başlığı oluyor. İşte Güneş Tutulması 2022 hakkında ayrıntılar.

GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Bu senenin gök olaylarından biri olan Güneş Tutulması, 25 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşecek.

Parçalı Güneş tutulması, Türkiye Saati ile 12:40 ve 15.05 saatleri arasında meydana gelecek.

Tutulmanın maksimum evresi ile 13.50 olacak. Bu sürede Güneş diskinin yüzde 50’si örtülecek.

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE’DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Güneş tutulması, İzlanda, Avrupa, Kuzey-doğu Afrika, Ortadoğu, Batı Asya, Hindistan, Batı Çin’den gözlenebilecek.

Havanın açık olması durumunda Türkiye’den de izlenecek.

GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

Güneş tutulması, Ay’ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay’ın Güneş’i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayıdır.

25 EKİM GÜNEŞ TUTULMASININ BURÇLARA FİNANS, PARA VE YATIRIM ÜZERİNE ETKİLERİ

Bu Tutulmada yükselenle birlikte çalışan Plüton, Mars ile olan açısı ile de adeta tutulmaya damgasını vuracak. Bu nedenle özellikle finans ve yatırım alanında ciddi birtakım hareketlenmelere şahitlik edeceğiz gibi görünüyor. Bu tutulmanın aynı zamanda Rusya-Ukrayna savaşını daha da sertleştirip belki de farklı bir yöne evrilmesinin fitilini de ateşleyeceği kanısındayım.

Bireysel etkilerden önce kolektif alanda ve global ölçekte etkilerine değinecek olursak, özellikle ekonomi başta olmak üzere pek çok konuda zorlanacağımız zamanların başladığını söyleyebilirim. Kadınlara, kadın haklarına yönelik bazı kararlar, eylemler ve yasalar dikkat çekebilir. Tarım alanında ve gıda kaynaklarında birtakım kısıtlanmalara şahitlik edebiliriz. Medya sektörüne yönelik olumsuz haberler gündem olabilir. Bunların yanında özellikle enerji sektöründeki kriz artarak devam edebilir. Gaz ve petrol sevkiyatlarında aksamalar ve sabotajlar görülebilir. Doğal afetler de ise özellikle depremler ve toprak kaymalarında dikkat çekici bir artış olabilir. Eğitim ve eğitim sisteminin yenilenmesine yönelik birtakım çalışmalar da gündeme gelebilir.

Bireysel olarak finans, ilişkiler ve maddi konular bizler için önem kazanacaktır. Mevcutta yaşadığımız ilişki problemleri ve finansal konularımız da dönüşüm yaşamak isteyeceğimiz zamanlar olacak gibi görünüyor. Venüs’ün bu kadar gündemde olduğu bir tutulmada birçok okurum, özellikle fiziksel güzelliklerini geliştirmek adına operasyon geçirme kararı alabilirler.

EVLİLİK, AŞK VE İLİŞKİLER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Bu tutulma ile, evlilik, aşk ve ilişkiler noktasında bazı şeyleri takıntı haline getirip getirmediğimizi daha net şekilde göreceğimiz zamanlar olacaktır. Parasal anlamda ise, gereksiz harcamalarımızı kontrol atına almamız gerekeck. Evli olan bazı okurlarım, eşlerinin sadakatini sorgulayabilir ve bunu adeta bir dedektif gibi takip edip soruşturabilir. Dolayısıyla ne yazık ki bazı gizli saklı sırların ortalığa saçılması da mümkün olabilir. Bu durum, bazı evliliklerin bitme noktasına gelmesine sebep olabilir. Bu tutulma da ay Spica yıldızıyla paralel olduğundan sanat, sanatçılar ve kadınlara dair haberlere şahitlik edeceğiz. Hayatlarımızda 1995,2004 ve 2014 yıllarında yaşamış olduğumuz konuları gözden geçirmemiz bu tutulmayı anlamlandırmak adına önem arz etmektedir. Güneş tutulmaları yeni başlangıçları temsil ettiğinden, bu her zaman olumsuz etkileneceğimiz anlamına gelmemektedir. Evet dönüşümün bu tutulmanın esas konusu olduğunu belirtmeliyim ve dönüşümler her zaman bizleri zorlamıştır.

TUTULMADAN EN ÇOK ETKİLENECEK BURÇLAR

Tüm burçları tek tek ele alacağım ancak bu tutulmadan en fazla sabit burçlar olan kova, akrep, aslan ve boğa burçlarının ilk on derecesinde gezegenleri bulunan okurlarım etki alacaktır. Bütünün en yüksek hayrına olması dileğiyle.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ

Bu tutulma sizleri krediler, borçlar, vergiler noktasında biraz zorlayacak olsa da bazı okullarım bu süreçte yeni bir kredi başvurusunda bulunma kararı alabilirler. Yine bazı koç okurlarım fiziksel güzelliklerini yapılandırmak adına estetik operasyon kararı alabilirler ve alacaklarını tahsil ederek veya kredi çekerek bu operasyona girişebilirler. Bu tutulma özellikle bazı borçlarınızı kapatmanız adına atacağınız adımları gözden geçirme fırsatı sunacaktır.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA

Bu tutulma sizleri eşiniz veya varsa ortaklarınız noktasında etkilemeye hazırlanıyor. Süregelen ilişkilerinizi bir üst seviyeye taşımak adına bazı okullarım evlilik kararı alabilirler. Aynı zamanda bazı okurlarım partnerinden şüphelenerek takibe alması sonucu gizli bazı konuları açığa çıkarabilirler. Bunun sonucunda bu tutulma birçok kişinin tamam mı devam mı sorgulaması içerisine girmelerine sebep olabilir. Tam da bu sebeple eyleme geçmeden önce düşünmeniz gerektiğini hatırlatmak isterim.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER

Bu tutulma sizleri iş hayatınızla ilgili önemli kararlar vermek noktasına itebilir. Artık iş hayatınızda gördüğünüz psikolojik baskılara tahammül etmek istemeyip, ani karar alabilirsiniz. Aynı zamanda bu süreçte sağlık konularınıza dikkat etmenizde fayda olduğunu hatırlatırım. Bazı ikizler okurlarım bu tutulma ile beraber kendilerine yeni bir evcil dost edinme kararı alabilirler. Günlük yaşamda yapılanma içerisine girmek isteyebilir ve bu noktada radikal değişimlere imza atabilirsiniz.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ

Bu güneş tutulması sizleri aşk hayatınızda olumlu etkileyecek. Mevcutta ilişkiniz yoksa yeni bir aşk fırsatı önümüzdeki altı ay içerisinde kapınızı çalabilir. Mevcutta ilişkisi olan okurlarım ise ilişki sorunlarının üstesinden gelebilirler ve artık ilişkilerini daha derin yaşamak isteyebilirler. Elbette bu derinlere inmek için öncesinde belki kendilerinde, belki de partnerlerin de bir dönüşüm evresi yaşanması olası olacak. Günün sonunda birçok kişi ilişkilerinde tamam mı devam mı adına kararlarını sorgulayabilirler. Evliliği devam eden okurlarım ise bu tutulma etkisiyle evliliklerini bir çocukla taçlandırmak isteyebilirler.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN

Bu güneş tutulmasıyla özellikle ev, aile ve yaşam alanınızda bazı gelişmeler söz konusu olabilir. Bazı okulların yatırımlarını taşınmaz olan arsa ya da ev alanında değerlendirmek isteyebilecekleri gibi, bazı okurlarım ise mevcut yaşam alanlarında tadilata girişebilirler. Yine ev değişikliği bu tutulmanın asıl gündem maddeleri arasında yer alıyor. Bir süredir iş arayışında olan okurlarım bu tutulmanın etkisiyle artık iş hayatında boy göstermeye başlayabilirler.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK

Bu güneş tutulması sizleri yakın çevreniz, kuzen veya kardeş konularında etkilemeye hazırlanıyor. Bazı okurlarım bu süreçte yeni bir eğitim programına bütçe ayırmak durumunda kalabilirler. Yine bu tutulma ile yakın çevre seyahatleri gündeminize gelebileceği gibi, aracınızı değiştirme yönünde bir karar da alabilirsiniz. Bu tutulma bir çoğunuz için finansal bazı yatırımlar anlamına geldiğinden, güzelliğiniz adına bazı estetik dokunuşlar yaptırmak isteyebilirsiniz. Aynı zamanda ilişkisi olmayan okurlarım ise bu süreçte kardeş veya kuzenin aracılığıyla tanışacakları kişilerle yepyeni aşk fırsatları yakalayabilirler.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ

Bu tutulma finans alanında önemli gelişmeleri gündeminize getirebileceği gibi, bazılarınızın ise finansal açıdan keskin bazı kararlar almaları mümkün olacaktır. Önümüzdeki süreçte bütçe hesaplarının içerisinden çıkamayıp kredi başvurusunda bulunma kararı alabileceğiniz gibi, bazılarınız ise bir yatırımı likide çevirmek isteyebilirler. Ancak genel hatlarıyla olumlu süreçlerden geçiyor olduğunuzdan, özellikle iş alanında dönüşüm yapmak adına elinizdeki birikimi değerlendirmek isteyebilirsiniz. İkili ilişkiler noktasındaysa belki de en şanslı burçlardan biri sizlersiniz sevgili teraziler.

AKREP VE YÜKSELEN AKREP

Bu tutulma sizleri kendi öz değeriniz ve fiziksel görüntünüz konusunda radikal değişimler yapmaya itebilir. Bazı akrep okurlarım ise özellikle ilişkiler alanında ciddi dönüşümler yaşayarak, mevcut ilişkilerini bir üst oktava ve hatta resmiyete dökmek isteyebilirler. Son dönemlerde ilişkiler konusunda sınanmış olsanız da belki ailenizin baskısı, belki de artık dönüşmek durumunda olmanız sebebiyle sizlerde evlilik adına bazı düşüncelere girebilirsiniz.

YAY VE YÜKSELEN YAY

Güneş tutulması sizlerin biraz kabuğunuza çekilmenize ve bilinçaltı korkularınızın gün yüzüne çıkmasına sebep olacaktır. Arkanızdan söylenmiş bazı sözler veya gizli düşmanlarınızın söylemleri canınızın sıkılmasını sebep olabilir. Bazı okurlarım gizli ilişkiler yaşamak ve hatta kapalı kapılar ardında vakit geçirmek isteyebilirler. Fakat bu süre zarfında sizden gizlenen veya arkanızdan yapılan konuşmalar kasım ayı ile birlikte önünüze tek tek gelmeye başlayacak. Aslında bu tutulma, bilinçaltı korkularınızdan arınacağınız ve sağlığınız adına da olumlu gelişmelere şahitlik edeceğiniz zamanların başlangıcına işaret ediyor.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK

Güneş tutulması sizlerin çevrenizde ciddi anlamda bir yapılanma içerisine girmenize sebep olacaktır. Belki yeni bir gruba dahil olabileceğiniz gibi, bazı okurlarım ise mevcuttaki sosyal çevresinde ciddi anlamda bir temizliğe gitme kararı alabilirler. Eğer hayatınızda süregelen bir ilişkiniz yoksa, arkadaş çevreniz sayesinde tanışacağınız biri ile uzun soluklu bir beraberliğe adım atabilirsiniz. Mevcutta ilişkisi devam eden okurlarım ise bu süreçte sosyal çevresine biraz ağırlık vereceğinden, partneriyle sorunlar yaşayabilirler.

KOVA VE YÜKSELEN KOVA

Güneş tutulması sizleri kariyer alanında majör değişimlere ve ciddi güzel fırsatlara sürükleyecektir. İlk etapta bu değişim sizin hoşuna gitmese de ileriki süreçte aslında bunun ne kadar da iyi bir dönüşüm olduğunu göreceksiniz. Özellikle yurtdışı bağlantılı bazı projeler içerisinde yer alma fırsatları elde edebilirsiniz. Her ne olursa olsun sizlerin kariyer alanında bir devrin sonuna geldiğinizi ve dönüşümün kaçınılmaz olduğunu göreceksiniz. Bazılarınız bu süreçte kendilerini, geçmişte bulundukları alanlara tekrar dönerken bulabilirler.

BALIK VE YÜKSELEN BALIK

Bu güneş tutulması sizlere uzak mesafe yolculuklarına çıkarmaya hazırlanıyor. Yurtdışı bağlantılı bir insan ile yepyeni aşk fırsatları elde edebileceğiniz gibi, bazılarınız ise bu süreçte yüksek öğrenim adına yurtdışı bağlantılı programlar içerisine girmek isteyebilirler. Önümüzdeki dönemde gelirinizde ciddi anlamda bir artış söz konusu olabilir ve bunun yurtdışı bağlantılı bir firma aracılığıyla olması da muhtemeldir. Yarım kalmış eğitimleri tamamlamak adına bazı masraflar yapma kararı alabilirsiniz. Bazı okurlarım ise bir mahkeme evresine girmek durumunda kalabilirler.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir