Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu: ” Atatürk olmasaydı camiler ezansız kalırdı”

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonu gerçekleşen 37. Olağan Kurultay sonrası partisinin grup toplantısında konuştu.

37. CHP Olağan Kurultayı’nda yeniden genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Ayasofya‘daki cuma hutbesinde isim vermeden Atatürk’e lanet okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş‘a sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı o camilerin hiçbirisinde ezan okunmazdı. Tarihi bilmeden, kin ve öfke ile belli koltuklara oturursanız, o koltuklara layık değilsiniz demektir.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Yerel yönetimdeki arkadaşlarım, pandemi sürecinde bütün engelleri aşan belediye başkanları arkadaşlarıma bir tarih yazdıkları için teşekkür ettim. Milletvekili arkadaşlarım günün 24 saati sürekli çalıştılar. Niye çalıştık? Halkımız için. Ayrıştıran iktidara karşı Türkiye’yi birlikte birleştirelim dedik.

Bütün arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim. Milletvekili arkadaşlarımın yasa teklifleri sırasında tutanaklara geçen konuşmalar gerçekten tarihe geçecek konuşmalardır. Bütün arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.

“SANDIĞI KOYARLARSA KİM BOYNUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALACAK GÖRECEĞİZ”

Vatandaşlarımız, işsiz iseler bir an önce iş bulmalarını diliyorum. Tatildelerse iyi tatiller diliyorum. Bütün sorunları ikinci yüz yıla geçiş belgesiyle nasıl çözeceğimizi anlattım. Sandığı koyarlar mı bilmiyorum ama eğer sandığı koyarlarsa kim boyunun ölçüsünü alacak göreceğiz.

Zaman zaman grup toplantılarında annelerimizden bahsederim. Bize sevgiyi hoşgörüyü öğreten annelerimiz. Hasta olduğumuzda hasta olan annelerimiz. Her anne evladının üzerine titrer. Evladını el bebek gül bebek büyütür. 800 haftadır bir grup anne evlatlarını arıyor. Evlatları kaybolduğu zaman bazıları 12, 13, 26 yaşındaydı. Evlatları nerede kayboldu? Asıl soru bu.

“ANNELER ARASINDA HİÇBİR AYRIM YAPMIYORUZ”

800. Haftada Galatasaray önünde bir karanfil bırakmak istediler. Anneler evlatlarının mezarının nerede olduğunu bilmek istiyor. Bir karanfil bırakıp evladım nerede diye soran annenin sesini duymayana ben insan demem. Evladım nerede diyorlar. Dönemin Başbakanı Erdoğan bunları davet etti, dinledi. Hani faili meçhuller olmayacaktı? Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olamaz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir