Göztepe-Altay derbisinde Altay taraftarının kullandığı patlayıcılar sergilendi

Göztepe-Altay maçı sırasında ambulans şoförleri tarafından stada sokulan fişek ve patlayıcılar İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde basına gösterildi.

featured

Türkiye dün akşam Göztepe-Altay derbisinde yaşanan olaylarla dehşete düştü. Stadyumdaki kavgaya neden olan işaret ve sis fişeklerini özel ambulans şoförlerinin stada soktuğu ortaya çıkmıştı.

Şüpheli A.G.’nin maçtan 1 gün önce taraftar grubuyla buluştuğunu ve oradaki konuşmanın ardından işaret fişeklerini stada sokmaya karar verdiği belirtildi.

thumbnail
Göztepe Altay
Göztepe-Altay derbisinde stadyuma fişek sokan ambulans şoförünün ifadesi ortaya çıktı

4 şüphelinin fişekleri Konak ilçesindeki Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndan aldıktan sonra sırt çantasıyla A.G.’ye teslim ettiği, sağlık personeli olduğu için aranmayan A.G.’nin de çantayı tuvalete bıraktığı aktarıldı.

O PATLAYICILAR EMNİYETTE SERGİLENDİ

Göztepe-Beykoz derbisini faciaya çeviren fişek ve patlayıcılar görüntülendi. TRT Haber Muhabiri Cihat Sönmez, patlayıcılarla ilgili bilgileri canlı yayında paylaştı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

İzmir’de Göztepe- Altay derbisinin tatil edilmesine yol açan olaylara ilişkin soruşturma devam ediyor.

Maç sırasında Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’i köşe gönderiyle yaralayan şüpheli, adliyeye sevk edildi. ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüpheli tutuklandı. Zanlının yaralamak için kullandığı köşe direği de ‘silah’ olarak nitelendirildi.

Maç sonrası İzmir Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan diğer 20 şüphelinin emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Şüpheliler arasında stadyuma işaret fişeklerini soktuğu kameralarla belirlenen ambulans şoförleri de bulunuyor.

Şoförlerinin bağlı bulunduğu özel ambulans şirketi hakkında İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nce idari soruşturma da başlatıldı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir