Gözler Kabine Toplantısı’nda: EYT’de yaş sınırı olacak mı?

Milyonların merakla beklediği EYT düzenlemesinde tüm gözler bugün toplanacak kabineye çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kabineden başta Karadeniz doğalgazı olmak üzere EYT yaş sınırı ve en düşük emekli maaşı konularında müjdeler bekleniyor

featured

2022’nin son Kabine toplantısı bugün saat 15.00’te Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Külliye’de yapılacak. Kritik toplantının en önemli gündem maddesi ise yaklaşık 2 milyon insanın heyecanla beklediği EYT konusu olacak.

BU HAFTA MECLİS’E GELMESİ BEKLENİYOR

EYT’ye “yaş sınırı” getirilmesi, askerlik borçlanması gibi son rötuşlar Kabine’nin gündemine yer alacak. Dün akşam gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “EYT’de yaş aralığı ihtimal dahilindedir. Değerlendirilebilecek bir şey, olacak demiyorum dikkat ederseniz, henüz netlik kazanmadı. Kamuoyunda muhtelif yaşlar tartışıldı. Bizim önümüze de muhtelif yaş oranlarının hesaplamaları var. İmkanlar nispetinde en kapsayıcı şekilde olacak. Önümüzdeki hafta Meclis’e gitmiş olur” demişti.

Benzer Haberler
eyt yas
EYT düzenlenmesinde son durum: EYT ne zaman çıkacak, yaş sınırı olacak mı kimleri kapsıayacak?
2023-en-dusuk-emekli-maasi
Asgari ücret 8 bin 500 TL olunca en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? EYT’lileri bekleyen sürpriz sonuç…
eyt
EYT’de ödenecek en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte o rakam

EYT’DE YAŞ SINIRI VAR MI?

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de yılın son kabine toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda; Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi olmak üzere birçok kritik başlık ele alınacak.

Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT konusunda kapsamlı bir sunum yapacak. Toplantıda başta EYT’ye yaş sınırı gelebileceğine dair tartışmalar, yaş sınırı, askerlik borçlanması olmak üzere son detaylar konuşulacak.

Tüm bu konuların bugün saat 15.00’teki Kabine Toplantısı’nda ele alınması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine sonrası saat 19.00 civarında açıklama yapması bekleniyor.

46-48 YAŞ İDDİASI GÜNDEMDE!

Bakan Bilgin’in açıklamaları sonrası kulislerde yaş sınırı ile ilgili yeni bir iddia gündeme gelmeye başladı. Masada iki seçeneğin olduğu belirtilirken, ya yaş sınırı kadınlarda 46 ve erkeklerde 48 olarak belirlenecek ya da herhangi bir sınır olmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak. Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

KARADENİZ’DEKİ DOĞAL GAZLA İLGİLİ MÜJDE AÇIKLANACAK

Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın milli sisteme bağlanması yönünde yürütülen çalışmalar da gelinen aşama Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin gündeminde olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazıyla ilgili gelişmeleri kabinede anlatacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Aralık Erzurum’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Karadeniz gazı için “Karadeniz’de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız” açıklamalarında bulunmuştu.

EKONOMİ, DIŞ POLİTİKA VE TERÖRLE MÜCADELE KONUŞULACAK

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda ayrıca 2022 yılına ilişkin genel değerlendirmenin yanı sıra yeni yılda başta ekonomi, dış politika ve terörle mücadele olmak üzere birçok alanda yapılacak çalışmalar ve Meclis’te bunlara ilişkin atılacak adımların ele alınması bekleniyor.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Enflasyonla mücadele de hükümetin yakın takibinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammının ardından fahiş fiyat artışına gidilmesine müsaade edilmeyeceğini açıklamıştı. Bu kapsamda denetimler ve atılacak adımlar da gündemde olacak.

ARAÇ MUAYENESİ ÜCRETİ

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, araç muayene ücretlerinde artış oranında indirime gidilmesi için Cumhurbaşkanı’nın yetkisi olduğunu söylemişti. Bu kapsamda bir düzenlemeye gidilip gidilmeyeceği de Kabine’de ele alınacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir