Gaziantep’te 70 yaşındaki engelli Suriyeli Leyla Muhammed’e tekme atan Şakir Çakır’dan akılalmaz savunma!

Gaziantep'te, 70 yaşındaki Suriye uyruklu zihinsel engelli Leyla Muhammed'e bankta otururken tekme atan Şakir Çakır, tutuklandı. Çakır, ifadesinde vurduğu kişinin kadın olduğunu bilmediğini iddia etti.

featured

Gaziantep‘te 70 yaşındaki Suriyeli zihinsel engelli kadını “çocuk hırsızı” diyerek tekmeleyen ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Şakir Çakır’ın polise verdiği ifadede “Kendisi bayan kılığına girmiş bir erkek olabileceği düşüncesiyle ayağımla ittirdim, vurmak gibi bir niyetim” yoktu diye kendisini savundu.

Yaşlı kadını darp ederek yaralayan ve kamuoyunda büyük bir tepkiye neden olan Şakir Çakır, gözaltına alındığında verdiği ifadeye SABAH ulaştı.

Geçici olarak garsonluk yaptığını söyleyen Çakır, olayla bir ilgisi olmamasına rağmen kendi çocuğunu dahil etmesi ise dikkat çekti.

Çakır, ifadesinde şunları söyledi: “E.M.Ç. benim öz kızım olur. Olay günü evden dışarı çıktığımda muhtarlığın önünde bir kalabalık gördüm, hemen oraya gittim.

Bakan Koca’dan Gaziantep’te Şakir Çakır’ın yüzüne tekme attığı Leyla Muhammed ile ilgili açıklama

Baktığımda erkek yüzlü bir şahıs peçeye bürünmüştü. ‘Bu şahıs mahallede çocuk kaçırıyor’ diye oradakiler bağırınca şahsa ‘Neden çocuk kaçırıyorsun, herkesin evladı var’ diye seslendim ama bana yanıt vermedi.

Yanıt vermeyince ben de kızdım ve o kızgınlıkla şahsı ayağımla ittirdim ancak vurmak gibi bir niyetim yoktu.

Gaziantep’te vicdanları yaralayan görüntü! Çocuk kaçırdığı yalanıyla Suriyeli çarşaflı bir kadın tekmelendi!

Şahsı ayağımla ittirmemin nedeni kendisinin bayan kılığına girmiş bir erkek ve tehlikeli olabileceğini düşünmemdendir.

Daha sonra olay yerinden uzaklaştım. Kadın olduğunu sonradan öğrendim. Bu olaydan dolayı pişmanım.”

OLAY

26 Mayıs günü Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde meydana gelen olayda, Suriye uyruklu 70 yaşındaki Leyla Muhammed Beydilli mahallesi muhtarlığı civarında Şakir Çakır (39) tarafından tekmelenerek darp edilmiş, polise yapılan başvurusu üzerine yapılan araştırmada yaşlı kadının zihinsel engelli olduğu ortaya çıkmıştı.

Olay sırasında çekilen görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine harekete geçen Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayı gerçekleştirdiği tespit edilen Şakir Çakır’ı gözaltına almıştı.

“Fuhşa teşvik”, “uyuşturucu kullanmak” ve farklı suçlardan 9 kaydı bulunan Çakır, çıkarıldığı mahkemede “Kasten yaralama” suçundan tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir