Gaziantep’te vicdanları yaralayan görüntü! Çocuk kaçırdığı yalanıyla Suriyeli çarşaflı bir kadın tekmelendi!

Gaziantep'te okul gruplarında yayılan bir yalan haber sonrası çarşaflı bir kadın, çocuk kaçırdığı iddiasıyla vatandaşlar tarafından alıkonuldu. Yüzüne acımasızca tekme atılan yaşlı kadının zihinsel engelli ve Suriyeli olduğu anlaşıldı.

featured

Gaziantep’te çarşaflı Suriyeli bir kadın çocuk kaçırdığı iddiasıyla acımasızca tekmelendi.

Son dönemde Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Van ve Mardin başta olmak üzere Güneydoğu ve Doğu illerinde sosyal medya ve Whatsapp grupları yoluyla yayılan ve kamu düzenini bozmayı amaçlayan bir provokasyon yaşanıyor.

“ÇOCUK KAÇIRMA” YALANIYLA PROVOKASYON

Yayılan yalan haberlerle bir organ mafyası şebekesinin elemanlarının kara çarşaf giyerek çocukları kaçırıp, organlarını çaldıktan sonra ölüsünü terk ettiği iddia ediliyor.

Bu iddialar, İl Emniyet Müdürlükleri tarafından yapılan açıklamalarla defalarca kez yalandı. Bu kentlerde çocuk kaçırılması olayının olmadığı, iddiaların asılsız ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu vurgulandı.

ELİNDE EKMEKLE EVE GİDEN KADINI ÇARŞAFLI DİYE DARP ETTİLER

Buna rağmen provokatörler sahte görüntüler ve sahte haberlerle bu yalanı beslemeye devam ediyor. Bunun sonucunda Gaziantep’te istenmeyen bir olay yaşandı.

Elinde gazoz ve ekmeklerle birlikte evine doğru giden yaşlı bir kadın, sırf kara çarşaf giydiği ve yüzü erkeksi olduğu için birtakım kişilerce alıkonuldu ve tekmelerle darp edildi. Suriyeli kadının, Türkçe bilmediği için derdini anlatamadığı ve zihinsel engelli olduğu öğrenildi.

ESRA ELÖNÜ’DEN SERT TEPKİ

Sosyal medyaya düşen görüntüler büyük tepki çekti. Gazeteci Esra Elönü de atılan tekmenin hesabını sormak için elinden geleni yapacağını söyledi.

GÖZALTINA ALINDI

Daha sonra olayla ilgili yeni bilgiler paylaşan Elönü, tekme atan şahsın gözaltında olduğunu duyurdu.

İşte Elönü’nün olayla ilgili attığı tweetler:

TEKME ATAN SALDIRGAN KADIN SATICISI ÇIKTI

70 yaşındaki zihinsel engelli Suriyeli kadını darp eden saldırganın 39 yaşındaki Şakir Çakır olduğu ve yaralama, Fuhuşa Teşvik ve Aracılık suçunun da olduğu 9 ayrı suç kaydının bulunduğu tespit edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir