Fatih Altaylı’nın deprem sahtekarlığını Habertürk yalanladı: ‘Verilerin çarpıtıldığı görülmüştür’

Deprem yalancıları, sosyal medyada yalan haber servisine devam ediyor. Son olarak Fatih Altaylı, Habertürk sitesinde yayınlanan bir haberde binalara ait verilerin yer aldığı tabloyu çarpıtarak sistematik bir yalanı dolaşıma soktu. Habertürk yaptığı açıklamayla 'Manipülasyon yaparsam mesleği bırakırım' diyen Fatih Altaylı'nın manipülasyonunu ifşa etti. Altaylı, sonrasında özür bile dilemeden yalan paylaşımını silmek zorunda kaldı.

featured

Türkiye bir yandan depremin yıkıcı etkisiyle uğraşırken diğer yandan da deprem üretilen manipülasyonlarla mücadele ediyor. Manipülasyonlara sıkça başvuran isimlerden birisi de Gazeteci Fatih Altaylı. Altaylı, Habertürk sitesinde yayınlanan bir haberde binalara ait verilerin yer aldığı tabloyu çarpıtarak sistematik bir yalanı sosyal medya hesabından paylaştı.

Benzer Haberler
ugur-kardas-tutuklandi
Deprem bölgesinde provokasyon yapan etkileşim soytarısı Uğur Kardaş tutuklandı
oguzhan-ugur-baraj-patladi
Hatay’da ‘baraj patladı’ yalanının kaynağı etkileşim soytarısı Oğuzhan Uğur çıktı
FojMPP5XwAADKj5
Habertürk muhabiri Mehmet Akif Ersoy da sosyal medya soytarılarına özendi! AFAD’a ahlaksız iftira…

Dezenformasyonun ve asılsız bilgilerin en açık örneklerinden biri de Fatih Altaylı’dan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada 7,7 ve 7,6’lık depremde yıkılan binaların yüzde 98’inin 1999 öncesi yapıldığını söylemişti.

FATİH ALTAYLI’DAN SKANDAL MANİPÜLASYON 

Altaylı, Habertürk’ün “10 ilin vahim bina tablosu” başlıklı haberinde binalara ait verilerin yer aldığı “Depremin vurduğu illerde ikamet edilen binanın inşa yılına göre hanehalkı oranı” başlıklı tabloyu “Depremin vurduğu illerdeki binaların yaşları” başlığıyla değiştirerek algı operasyonuna girişti.

Fatih Altaylı’nın yalan haberciliğin ürünü olan tabloyu sosyal medyasından paylaşarak kriz peşinde koştuğu görüldü.

HABERTÜRK YALANI DÜZELTMEK ZORUNDA KALDI

Sonrasında gelen tepkiler üzerine HaberTürk, Fatih Altaylı’nın paylaştığı skandal tabloyla ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı.

deprem

HaberTürk’ten yapılan açıklamada, “10 ilin vahim bina tablosu” başlıklı haberimizde binaların yaşı ya da inşa yılı değil bu illerdeki hane halkının oturduğu konutların ortalama inşa yılları derlenmiştir. Ancak verilerin çarpıtıldığı görülmüştür” ifadeleri kullanıldı.

ÖZÜR DİLEMEDEN SİLDİ

Böylelikle Habertürk, yaptığı açıklamayla Fatih Altaylı’nın manipülasyonunu ifşa etmiş oldu. Manipülatif paylaşımlarıyla tescillenen Altaylı, özür dilemek yerine sesiz sedasız paylaşımını sildi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir