Alanya’da ev aidatını 200 TL’den 100 Euro’ya çıkaran Rus yönetici emekli vatandaşı evden kovdu

Alanya'da yabancı ve Türk vatandaşlar arasında aidat krizi yaşandı. Rus uyruklu bir site yöneticisinin emekli bir öğretmeni siteden kovduğu ileri sürüldü.

featured

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar Mahallesinde ikamet eden gazeteci Sudi Çandır, mahallede yaşanan skandal bir iddiayı gündeme taşıdı. Çandır, bir site yönetimine seçilen Rus uyruklu vatandaşın, Türk vatandaşı emekli öğretmeni aidat zammına şikayet ettiği için kovduğunu iddia etti.

Çandır, olayı şu sözlerle anlattı:

“Mahmutlar’da bir sitede olağan kurul yapılıyor. Site yönetimine Rus uyruklu biri seçiliyor. Sonrasında 200 lira olan aidat 100 Euro’ya yükseltiliyor. Site sakini emekli bir öğretmen itiraz edip aidatin çok yüksek olduğunu, site sakinlerinden birçoğunun kendisi gibi emekli olduklarını ve bu miktarı ödeyemeyeceklerini dile getiriyor.

Site başkanı ise ayağa kalkıp ‘Ödeyemezseniz evinizi satar gidersiniz’ diyor! Dağdan gelip bağdakini kovmak deyimini şimdi daha anlamlı buldum.”

200 TL OLAN AİDATI 100 EURO YAPTI

O yöneticinin aidatı daha sonra 100 Euro yaptığı kaydedildi. Site sakini emekli öğretmen aidatı çok bulunca Rus uyruklu yönetici “Ödeyemezseniz evinizi satar gidersiniz” ifadelerini kullandı.

Gazete Alanya’daki habere göre Cikcilli Baran Sitesi’nde yaşanan olayda, mülk sahiplerine bir mail gönderildi. Söz konusu mailde aidat ücretini çok bulanların dairelerini satıp gidebilecekleri belirtildi.

Gönderilen mailde Türkçe olarak çevrilen bir bölüm şu şekilde:

“Bazılarınız maliyetten memnun olmadığı için bence en iyi çözüm, maliyetin çok daha düşük olduğu bir yere taşınmanız. Buradaki sitede daire sahiplerinin çoğu İskandinav’dır. Sistemi buna göre düzenlemeliyiz”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir