Ebru Şahin ve Akın Akınözü Hercai ile dünyayı kasıp kavuruyor

Ebru Şahin ve Akın Akınözü’nün başrollerini paylaştığı Hercai dizisini izleyenler, uzun yıllar bu diziyi unutamayacak kadar bağlandı. Miran ve Reyyan karakterleriyle gündeme gelen Şahin ve Akınözü, bu diziyle meşhur oldular ve kariyerlerinde çok hızlı bir yükseliş yaşadılar.

featured

Ebru Şahin ve Akın Akınözü‘nün bir anda dünya çapında tanınmasını sağlayan dram yüklü Hercai dizisi, sadık izleyici kitlesi tarafından 3 sezon ilgiyle izlendi. ATV’de yayınlandığı dönemde reyting rekorları da kıran dizi, sadece Türkiye’de değil, pek çok ülkede yayınlanarak uluslararası bir ilgi çekti.

Dünyaca ünlü giyim firmasının 2022 marka yüzü yakışıklı oyuncu Akın Akınözü oldu

Son yıllarda özellikle Sen Çal Kapımı isimli romantik komedi dizisinin başarısı sık sık medyada gündeme geliyor. 85 ülkede yayınlandığı açıklanan dizi, dünya çapında bir üne kavuşurken farklı ülkelerde adına kitaplar yazılıyor, bağış kampanyaları açılıyor, tezlere konu oluyor haberleriyle de gündeme gelmekte.

Hercai dizisi, Sen Çal Kapımı dizisinin de rekorunu kırarak 100 ülkede yayınlanmayı başarmış bir dizi oldu! Bu yönüyle de büyük dikkat çeken dizi, Avrupa’dan Asya’ya Kuzey Amerika’dan Latin Amerika’ya kadar bir çok kıtada, farklı ülkelerde izleyici ile buluşu ve buluşmaya da devam ediyor.

Son olarak Afrika’da gösterilmeye başlayan diziyle ilgili yapılan ölçümlerde, dünyanın en çok izlenen dizileri arasına girmesi de büyük dikkat çeken bir gelişme oldu!

Fransa’nın ünlü reyting ölçüm şirketi Mediameterie bünyesinde yer alan bir Glance(Global Content Evolution) şirketinin her yıl TV dünyası ile ilgili hazırladığı raporda, Hercai ile ilgili dikkat çeken ayrıntılar ön plana çıkıyor!

Firma, ‘One TV Year İn The World 2022’ raporunda ‘Hercai’ dizisinin dünyada en çok izlenen dizilerden biri olduğunu bildirmekte. Raporda Hercai için, “100’e yakın ülkede yayınlandı. En son Arjantin Telefe kanalında yayınlandığı saat diliminde, gün birincisi oldu” açıklaması yapılmakta.

Mia Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği dizinin yönetmenliğini ilk yıl Cem Karcı yapmıştı. Daha sonra koltuğa sırasıyla Benal Tairi, Barış Yöş ve Ali İlhan oturmuştu. Dizinin senaryosunu ise Eda Tezcan yazmaya başlamış ve sonarsında Feraye Şahin, Berşan Tan, Pelin Gülcan ve Sema Eli Erol devralmıştı. 2019 yılı Mart ayında başlayan dizi, 25 Nisan 2021’de 69. bölümüyle final yapmıştı.

Hercai yayınlandığı dönemde başrol oyuncuları Ebru Şahin ve Akın Akınözü, o güne kadar başka dizilerde rol almış olsalar da ilk başrol deneyimleriyle büyük bir üne kavuştular. Sosyal medyada da çift olarak beğeni toplamıştı iki oyuncu…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir