Dünya 14 Mayıs seçimlerine kitlenmiş durumda! İşte yabancı basın manşetleri

Türkiye sandık başında. Oy verme işlemi sabah 8.00'de 81 ilde başladı. Dünya da Türkiye'de yapılan seçimlere kilitlenmiş durumda. Yabancı basın seçimlerin başladığını manşetlerden duyurdu.

featured

Türkiye sandık başında. Ülke genelinde oy verme işlemi sabah saat 8.00′ de başladı. Türkiye’deki seçimler Dünya basını tarafından da yakinen takip ediliyor.

MİLYONLAR SANDIK BAŞINDA

Türkiye’de 60 milyon 697 bin 843 seçmenin, yurtdışında ise 4 milyon 904 bin 672 seçmeni oy kullanma hakkı bulunuyor. Sandık kurulları tarafından gerekli hazırlıklarını tamamlanmasıyla oy kullanma 08.00 itibariyle başladı.

Yunan gazetesi Ta Nea “Türkiye’deki seçimler” başlıklı haberinde en kritik seçimde oy verme işleminin saat sabah 08.00 itibarıyla başladığını ifade etti.

YÜKSEK KATILIM DİKKAT ÇEKTİ

İngiltere merkezli Middle East Eye ise Türkiye’deki seçimler anbean takip ediyor. Sandıklar kapandıktan sonra canlı yayın yapacağını ifade eden gazete, Türk vatandaşlarının akın akın sandık başına gittiğini ifade etti.

Al Jazeera da seçimi canlı veren gazeteler arasında. AlJazeera’nın Türkiye muhabirlerinin seçime çok yüksek katılım olduğunu söylediği belirtildi.

“TÜRKİYE’DE KARAR GÜNÜ”

İsveç gazetesi Dagens Industri de ‘Türkiye’de karar günü’ başlıklı haberiyle 60 milyondan fazla seçmenin sandık başına gittiğini söyledi.

Reuters haber ajansı da Türkiye ile ilgili pek çok haber yayımladı. Türkiye’de yaşananlarla ilgili bilgi veren haber ajansı seçim sürecinden bahsetti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir