Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’nde konuştu

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Haydutluğa boyun eğmeyeceğimiz anlaşıldı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Devlet Övünç Madalyası Töreni’nde konuştu. Erdoğan konuşmasında Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilime de değinerek ‘Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve KKTC’nin meşru haklarını sonuna kadar savunuyoruz. Akdeniz’deki en uzun kıyı şeridine sahip ülkemizi birilerinin sahillerimize hapsetmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin haydutluğa buyun eğmeyeceği artık konun tüm muhatapları tarafından anlaşılmıştır’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu madalya ve beratlar elbette sizin fedakarlığınızın karşılığı olamaz. Zaten bir insanın canını ortaya koyarak yürüttüğü bir mücadeleye dünyevi olarak paha biçilmesi mümkün değildir.” dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’nde katılımcılara hitap etti.

Ülkeleri için gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen şehitlerin yakınları ile gazilere devlet övünç madalyası ve beratı takdim etmek üzere bir araya gelindiğini anımsatan Erdoğan, burada sadece Ankara’daki 77 şehit yakını ve gaziye ödül verileceğini, diğer şehirlerde ikamet eden şehit yakını ve gazilere de kendisi adına takdim edileceğini söyledi.

Erdoğan, “Bu madalya ve beratlar elbette sizin fedakarlığınızın karşılığı olamaz. Zaten bir insanın canını ortaya koyarak yürüttüğü bir mücadeleye dünyevi olarak paha biçilmesi mümkün değildir.” ifadesini kullandı.

Bu topraklar üzerinde yüz yıllardır hür bir şekilde yaşanılmasının sebebinin şehitlerin kahramanlığı olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Eğer bayrağımız 780 bin kilometrekare üzerinde özgürce dalgalanıyorsa, bu ülkenin insanı onuruyla, şerefiyle, hayatını sürdürüyorsa şüphesiz bunda en büyük pay şehit ve gazilerimizin. Ne yaparsak yapalım göğüslerini vatanları için milletleri için bayrakları için ezanları için siper etmiş evlatlarımıza olan minnet borcumuzu tam manasıyla ödeyemeyiz. Biz sadece bu fani dünyada şehit yakınlarımız ve gazilerimiz mağdur olmasınlar, hayatlarını belli bir standardın altında yaşamak zorunda kalmasınlar diye gayret gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir