CHP’li Özgür Özel istifa edecek mi, aday olacak mı? Flaş yanıt ilk ağızdan geldi

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, istifa ve genel başkanlığa adaylığı konusunda kritik açıklamalarda bulundu. CHP'deki değişim gündemini de değerlendiren Özel, "Adaylığa karar verdiğimde bunu önce ailemle sonra Genel Başkan ile paylaşacağım" dedi. Özel, istifa çağrıları için de net konuştu.

featured

CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel, seçim hezimeti sonrası CHP’de yaşanan değişim talebi, olası adaylığı ve istifa çağrılarına ilişkin T24’e açıklamalarda bulundu.

“BİR GERİLİM ALANI, ÇATIŞMA ALANI YOK ARAMIZDA”

İstifa çağrılarını değerlendiren Özel, “Ben seçimlerden önce grup başkanlığına aday oldum. Milletvekili kaydını yaptırdığım gün gazeteciler sordu. Grup Başkanlığına aday olduğumu, bir aday çıkması durumunda yarışabileceğimizi açık söylemiştim. Grup başkanvekilleriyle ilgili yarış söz konusuydu. Genel başkan o yarışı kaldırdı. O yarış kaldırılana kadar da bir rakip yoktu. Ben her zaman şunu söyledim. Grup başkanlığında bir başka aday olursa yarışırız. Herhangi bir aday çıkmadı. Burayı kendi tasarrufum dışında tartışılmaya çalıştırılmasını iyi niyetli bulmuyorum. 14 Mayıs tarihine kadar genel başkanın koltuğuna vekalet ediyordum. 14 Mayıs tarihinden sonra Genel Başkanımız milletvekili değil. Ben grup başkanıyım ve Cumhuriyet Halk Partisi tarihinin genel başkan olmayan ilk grup başkanıyım. Bir gerilim alanı, bir çatışma alanı yok aramızda. Üç grup başkanvekilimizin yeni olmasından dolayı grup başkanının tecrübeli olmasının avantajını yaşıyoruz. Bunu hem CHP grubu, hem muhataplarımız söylüyor” dedi.

İSTİFA EDECEK Mİ?

CHP’li Özel, Anadolu turu iddiaları içinse “İnisiyatif almak, sorumluluk almak noktasında vazgeçmişliğim yok. Ama birileri söylüyor diye ‘Görevini bırakıyor ayakkabıları giyiyor Anadolu’ya çıkıyor’… Bunu yapacak olsam benden duyarlar. Bunu onların söylediği zamana ve zemine mahkum olmadan çok daha güçlü ve Türkiye’ye umut verecek şekilde yapabiliriz. Bu da bir kişinin değil, bir anlayışın yürüyüşe geçmesiyle, harekete geçmesiyle mümkün” dedi.

“BUNU ÖNCE GENEL BAŞKAN İLE PAYLAŞACAĞIM”

CHP Genel Başkanlığı’na aday olup olmayacağı konusunda değerlendirmelerde bulunan Özel, “Adaylığa karar verdiğimde bunu önce ailemle sonra Genel Başkan ile paylaşacağım. Genel başkan ile paylaştığım sırada, ben nasıl düşünüyorum söyleyeceğim, genel başkan ne düşünüyor öğrenmek isteyeceğim. Ama şu anda aramızda bir gerilim yok. Birileri sadece haber üretiyor” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir