CHP lideri Özgür Özel: “Emekliler buna mahkum edilemez”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 artış yapılacağını duyurdu. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise bu ilave zammın yetersiz olduğunu belirterek en düşük emekli maaşının asgari ücret olması gerektiğini söyledi.

featured

CHP lideri Özgür Özel, emeklilere gelen yüzde 5 ek zamma ilişkin,“Tayyip Erdoğan, 2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan etti. Ancak, emeklileri açlığa mahkum etti. Erdoğan’ın açıkladığı ilave zam da en düşük emekli maaşını yükselttiği seviye de yetersizdir. Emekliler buna mahkum edilemez. En düşük emekli maaşı asgari ücret olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
emekli
SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 artış yapıldı, en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseldi
2024-en-düsük-emekli-maası
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası açıkladı: “Emekliye yüzde 5 ek artış yapılacak”
kök-maas-nedir
Kök maaş nedir? Emekli kök maaş hesabı nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 artış yapılacağını duyurdu. Yapılan ek artışla en düşük emekli maaşı, 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye yükseldi

ÖZEL: EMEKLİLER BUNA MAHKUM EDİLEMEZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı emekliye yüzde 5 ek zam hakkında bir paylaşımda bulundu.

En düşük emekli maaşının 10 bin lira olmasına değinen Özel, “Tayyip Erdoğan, 2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan etti. Ancak, emeklileri açlığa mahkum etti. Erdoğan’ın açıkladığı ilave zam da en düşük emekli maaşını yükselttiği seviye de yetersizdir. Emekliler buna mahkum edilemez. En düşük emekli maaşı asgari ücret olmalıdır” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir