SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 artış yapıldı, en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseldi

En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? sorusu Kabine Toplantısı sonrasında belli oldu. 7500 TL olan emekli taban maaş rakamı 10 bin liraya, zam oranı yüzde 37,57'den yüzde 42,6'ya yükseltildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milyonların beklediği haberi duyurmasının ardından sıra Meclis aşamasına Bağkur SGK emekli maaşı ödemelerinin ne zaman yapılacağına çevrildi.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamasında SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına yapılan ek artışa ilişkin bilgi verdi. Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına ek yüzde 5 zam yapıldığını açıkladı. Yapılan ek artışla en düşük emekli maaşı, 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıktı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin merakla beklediği maaşlara ek zam gelişmesini duyuran Erdoğan, “Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024’ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6’ya yükseliyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye yükseldiğini duyurdu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL’YE YÜKSELDİ

“Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz.” diyen Erdoğan, 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye yükseleceğini duyurdu.

“2024’Ü EMEKLİLER YILI OLARAK İLAN EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında, “2024’ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz. Bu vesile ile emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak, sosyal haklarını genişletecek yeni hizmetleri devreye almak hedefimizdir. Geniş bir yelpazeye yayılan bu hizmetler şimdiden emeklilerimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir