Çaycı Hüseyin lakaplı Alparslan Özmol’un annesi vefat etti

'Çocuklar Duymasın' dizisindeki 'Çaycı Hüseyin' karakteriyle ünlenen Alparslan Özmol'un Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaşayan babası Kaşif Coşkun Özmol 2021 yılında hayatını kaybetmişti. Özmol'un bir sene sonra da annesi vefat etti.

featured

Çaycı Hüseyin’ karakteriyle hafızalara kazınan Alpaslan Özmol’un, Bursa’nın Gemlik ilçesinde yaşayan ve solunum rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastanede tedavi gören babası Kaşif Coşkun Özmol (87) 2021 yılının ekim ayında vefat etmişti.

Alpaslan Özmol’un dün de annesi vefat etti. Acı haberi ise Özmol’un şimdilerde rol aldığı Kuruluş Osman dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ sosyal medya üzerinden duyurdu.

Bozdağ yaptığı paylaşımda, “Kuruluş Osman dizimizin oyuncularından Alpaslan Özmol’un kıymetli annesi Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Merhumeye Allah’tan rahmet, Alpaslan Özmol’a ve ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

ÇAYCI HÜSEYİN KİMDİR?

Birol Güven’in yapımcısı olduğu dizilerde boy gösteren Alpaslan Özmol, ‘Çocuklar Duymasın’ dizisinde ‘Çaycı Hüseyin’ karakteriyle hafızalarda yer edindi. İstanbul’da ve Bursa’da hayatını sürdüren ünlü oyuncu, şöhreti yakalamadan önceki döneminde Bursa’da esnaf olarak çalışıyordu.

2020 yılında Alpaslan Özmol’un babası sürpriz bir haberle oğlunun kapısını çaldı. Komşu köylerinden oğluna bir gelin adayı bulan baba Özmol, oğlunu her ne kadar bu gelin adayıyla tanıştırmak istese de ‘Çaycı Hüseyin’ olarak bilinen deneyimli oyuncu, “Bir daha ki sefere görürüm” deyip babasının bulduğu gelin adayıyla tanışmadan İstanbul’a döndü.

19 Nisan 1976 tarihinde Almanya’nın Hamburg kentinde dünyaya geldi. Alparslan Özmol aslen Bursalıdır. Ailesi 25 yıl Almanya’da çalıştı. 5 yaşındayken ailesiyle birlikte Türkiye’ye dönüş yaptı.

Bursa Ulu Camii civarında bulunan bir eşarp dükkanında satış yaparken, gelen turistlere eşyaları satabilmek için giriş seviyesinde yabancı dil öğrendi.

çaycı hüseyin

Oyuncu arkadaşlarının da tavsiyesi üzere Bursa Devlet Tiyatrosu’nda bir oyunda ‘Kralın Soytarısı’ adlı oyunda rol alarak oyunculuk hayatına başladı.

1999 yılında Birol Güven’in yapımcısı olduğu ‘Ayrılsak da Beraberiz’ dizisinde ‘Çaycı Hüseyin’ karakteriyle ilk kez kamera önünde yer aldı.

Oynadığı karakterin beğenilmesi üzerine 2002 yılında ‘En Son Babalar Duyar’ dizisinde ‘Hüseyin’ olarak boy gösterdi. Aynı yıl geniş kitlelerce tanınacağı ve ekranların uzun soluklu yapımlarından biri olan ‘Çocuklar Duymasın’ dizisinde ‘Çaycı Hüseyin’ karakterini oynadı.

Benzer Haberler
cayci-huseyin_4914
Çocuklar Duymasın’ın Çaycı Hüseyin’i Alpaslan Özmol Kuruluş Osman’da
hüseyin
Bir ünlü daha dolandırıldı! Bu seferki isim Çaycı Hüseyin olarak tanınan Alparslan Özmol
çaycı
Çaycı Hüseyin’den Twitter fenomenine tehdit: “Seni bisikletimin tekeri gibi döndürürüm!”

2006 yılında ‘Sınav’ dizisinde, 2012 yılında ‘Laz Vampir Tirakula’ filminde, 2015 yılında ‘Hep Yek’ filminde, 2016 yılında ‘Temel ile Dursun İstanbul’da’ filminde rol aldı.

ÇAYCI HÜSEYİN’İN BOYU KAÇ?

Ortaokul döneminde boyunun 1.27 olması nedeni ile eğitim hayatını sonlandırdığını belirten Alparslan Özmol, diğer aile fertlerinin boylarının normal olduğunu söyledi. Anne ve babasının boyunun normal olduğunu, ablalarının ise boylarının 1.80 civarında olduğunu belirten deneyimli oyuncu, verdiği bir röportajda, “Cüce değil kısayım, bir çok cüce ile karşılaştım hepsi benden çok daha kısaydı” dedi.

Doğduğunda doktorların kendisi için boyunun kısa olacağını, 3 ay bir tedavi uygulandığını ancak boyunun en fazla 1.40 olur dediklerini dile getirdi. Alparslan Özmol boyu 1.40 metredir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir