Bir gün PKK ile halay bir gün Orhun Abidesi! Ekrem İmamoğlu pervane gibi…

featured

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte geçtiğimiz günlerde ressam Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır’daki “Hafıza Odası” adlı sergisinin açılışına katılmıştı.

Sanat, siyaset ve basın dünyasından birçok ünlü ismi bir araya getiren sergi açılışına katılanlar arasında HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile partinin eski Muş milletvekili Sırrı Sakık da vardı.

Ekrem İmamoğlu Diyarbakır’a PKK’ya yakın ismin resim sergisine katılmak için mi gitti?

BİR GÜN HDP, BİR GÜN TÜRK DÜNYASI

Katıldığı serginin PKK destekçileri tarafından finanse edilmesi ve HDP’lilerle verdiği samimi pozlar nedeniyle eleştirilen İmamoğlu, HDP ile yakın durmaya devam ederken bugün şaşkınlık verici bir etkinliğe katıldı.

İmamoğlu, Türk dünyası devletlerinin bağımsızlıklarının 30. yılı etkinlikleri kapsamında, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycanlı diplomatlarla öğle yemeğinde bir araya geldi.

“TÜRK MİLLETİNİN İLMİNİ KİMSE BOZAMAZ”

Yemek öncesinde bir konuşma yapan İmamoğlu, temsilcileri ile bir araya geldikleri her ülkeyle derin kültürel ve tarihi bağlara sahip olduklarını belirtti.

İmamoğlu, “Hepimizin bildiği gibi, Türk’ün bağımsız, hür ve bir arada yaşama idealinin temeli asırlar öncesine dayanmaktadır. Orhun Abideleri’nde de yer alan ‘Üstte gök basmadıkça, altta yer delinmedikçe Türk milletinin ilmini ve düzenini kimse bozamaz’ sözü bu idealin temelini oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

İşte İmamoğlu’nun HDP/PKK ile ortaklığına ters düşen konuşmasından bir kesit:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir