Beko rezaleti! Sıfır diye taktıkları ürün ikinci el çıktı

Sosyal medyada bir kullanıcının paylaştığı gönderide; Beko servisinin sıfır diye ikinci el parça taktığı iddia edildi.

featured

Çamaşır makinası bozulan bir kullanıcı, Beko yetkili servisini aradı. Makinanın ana kartının bozuk olduğunu ve sıfır kart ücretinin 3 bin 750 TL olduğunu öğrenen vatandaş, yetkili servisin kendisine ‘’Bizde tamir yoktur. Sıfır ürünle değişim vardır.’’ cevabını aldı.

Değişim için onay veren kullanıcı, eski kartının fotoğrafını çekti. 1 gün sonra yeni kartı gelen adam, sıfır diye getirilen kartın ikinci el olduğunu fark edince büyük bir şok yaşadı.

İşte sosyal medyada, ‘’Beko rezaleti’’ başlığıyla paylaşılan o gönderi ile ilgili bilgiler;

herkese merhaba,

bir rezalet başlığı ile ekşisözlükte yer alacağım aklımın ucundan dahi geçmezdi fakat işte buradayız.

herşey bir hafta önce anlık elektrik kopmaları yüzünden çamaşır makinemin bozulması ile başladı. her normal vatandaş gibi aradım servisi, randevumu aldım ve beklemeye koyuldum.

dün teknisyen arkadaşlar geldi, makinaya baktılar, dediler ki anakart yanmış, size yenisini getireceğiz, bedeli 3750tl. sipariş üzerinde anakart getirttiğimiz için de 1750tl sizden ön ödeme almamız gerekiyor.
dedim kardeşim hay hay, yeter ki işimiz çözülsün, ama öncesinde götereceğin kartın fotoğrafını çekmek istiyorum ve nitekim fotoğrafını da çektim.

o sırada, eski kartlara ne oluyor diye merakımdan sordum ve geri dönüşüme gidiyor, bizde asla tamir yoktur ve sadece sıfır parça getirip takarız cevabını aldım.

bu teknisyen ekibin makinadan söküp, geri dönüşüme gidecek olan benim makinadan çıkarttığı kart. kalite kontrolcü arkadaşın, herşey tamam minvalinde atmış olduğu çentiğe lütfen pür dikkat edin.

bugün, hatta bir kaç saat önce, servis tarafından aranıp, parçamın geldiği ve ev müsaitse monte etmeye geleceklerini söyledim. dedim vay bu ne hız, buyrun tabii.

bana sıfır kart getireleceği söylendiği için, bu beklenti içerisindeydim. fakat teknisyen ekip geldiğinde ellerinde ne göreyim, şeffaf streç filme sarılmış şekilde, tamir edilmiş izlenimi veren bir parça.

filmden parça çıkarıldıktan sonra, teknisyen ekibe dedim, gelen yeni – dikkatinizi çekiyorum – ‘sıfır’ parçanın fotoğrafını da çekebilir miyim ve nitekim çektim.

sözde yeni parçanın görseli

bu parçada da yine kalite kontrolcünün herşey tamam minvalinde attığı çentiğe dikkatinizi çekmek isterim. ikisinin de birbirinden farksız olduğu ve %100 aynı oldukları ap açık belli.

teknisyene de tabii olayı anlattım bak dedim tüm parça bir makina üretimi bile olsa, orada atılan çektiği bir insan atıyor ve dolayısıyla ikisinin aynı olması mümkün değil. ama ne hikmetse, bana sıfır diye getirilen kart ile bozuk olarak götürülen kart arasında hiç bir fark yok.

tabii ki durum kabullenilmedi, bizde asla parça tamiri olmaz biz sadece sıfır parça getirip takarız denildi.

ben de bu durumu bir de ekşisözlük ahalisinin takdirine bırakmak istedim.

sayın eşkici şukela yazarlar, sizce bu kart aynı mıdır farklı mıdır?

vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

ürünü yetkili servis dışında yaptırdığım iddia edilmiş, bu iddia doğru değildir. aramış olduğum numara 444 6 404tür (can teknik) ve beko yetkili servisidir (en azından kendilerini öyle tanıtıyorlar).

avukatım ile görüştüm, haklarımın neler olduğunu daha iyi öğrendim.
1. kendilerine noter aracılığı ile bir ihtarda bulunulacak
2. nitelikli dolandırıcılıktan dolayı savcı nezdinde bir suç duyurusunda bulunulacak.
3. tüketici heyeti mahkemesine gidilecek.

moderatörler başlığı beko yerine, can teknik olarak değiştirirlerse sevinirim, sanırım firma beko ile ilintili değil.

cimeri aradim. aldigim bilgi bu is ile bolge kaymakamliklarinin ilgilendigi ve cimerle alakali bir durum olmadigi yonunde.

bu aşamaların her biri, iş bu başlık güncellenerek kamuoyuna sunulacaktır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir