Batman’ın sesi Kevin Conroy hayatını kaybetti

Batman animasyonlarında Kara Şövalye’yi seslendiren usta sanatçı Kevin Conroy, 66 yaşında hayatını kaybetti.

featured

1990’lı yıllardan bu yana Batman: The Animated Series’ta Kara Şövalye olarak da bilinen Bruce Wayne’i seslendiren ve artık sesiyle Batman’in vücut bulmuş haline bürünen seslendirme sanatçısı Kevin Conroy, 66 yaşında hayatını kaybetti.

Kendisi onlarca yıldır çizgi roman dünyasının ikonik karakterlerinden birine sesiyle hayat veriyordu: Buna live-action dizi ve video oyunlar da dahildi.

Bugüne dek birçok yetenekli seslendirme sanatçısı, Kara Şövalye’yi çeşitli animasyon dizileri ve filmlerde seslendirme şansına erişmiş olsa da, Kevin Conroy Batman: The Animated Series çizgi dizisinden bu yana 30 yıl boyunca karakteri en uzun süre seslendiren kişi olma unvanını elinde tutuyordu.

Oyuncunun dün (10 Kasım) trajik bir şekilde hayatını kaybetmesiyle dünya önemli bir ismi daha erken bir veda etmiş oldu. Batman: The Animated Series’ta DC’nin kötü karakterlerinden olan Poison Ivy’yi seslendiren Diane Pershing, Facebook sayfasında epeydir hasta olan aktörün 10 Kasım’da yaşamını yitirdiğini doğruladı.

Warner Bros. Home Entertainment ayrıca, seslendirme yönetmeni Andrea Romano, Batman: The Animated Series’de Joker’ı seslendiren ve uzun zamandır arkadaşı/yardımcısı olan Mark Hamill ve son olarak yapımcı Paul Dini’nin açıklamalarıyla Conroy’un ölümünü doğruladı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir