Bakan Özhaseki’den Kanal İstanbul açıklaması: “Olası İstanbul depreminde tahliyeyi kolaylaştıracak”

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul'da bakanlık birçok önlem alıyor. Bakan Mehmet Özhaseki, bu kapsamda kritik açıklamalarda bulundu. Özhaseki, olası bir İstanbul depreminde, Kanal İstanbul projesinin kentten tahliyeleri kolaylaştıracağını belirtti.

featured

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından gözler olası İstanbul depremine çevrildi. Uzmanlar İstanbul için acil önlem alınması gerektiğini defaatle yinelerken bakanlık İstanbul’da deprem hazırlığı adına çeşitli önlemler alıyor.

Olası İstanbul depremi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti.

Böylelikle, kentsel dönüşüm çalışmaları muhalefetin tüm engellerine rağmen bir kez daha hız kazandı. Bununla birlikte Megakent’in depreme hazır hale getirilmesi amaçlandı.

“TAHLİYEYİ DAHA DA KOLAYLIŞTIRIR”

Öte yandan Bakan Mehmet Özhaseki de, dün katıldığı Medya Buluşması Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Gündemde bir kez daha İstanbul depremi yer aldı. Burada, Özhaseki’ye Kanal İstanbul sorusu yöneltildi.

Soruda, “Kanal İstanbul Projesi ile milyonlarca insanın yaşadığı Avrupa Yakası’nı bir ada haline getirmek olası bir depremde tahliye, kaçış ve yardımı zora sokar mı?” denildi.

Bunun üzerine Bakan Özhaseki, şu yanıtı verdi:

“Tam tersine daha da kolaylaştırır. Yeni bir su yolu açıyorsunuz orada. İstanbul’un rahatlatılması, biraz daha yoğunluğun giderilmesi her halükarda tahliye için en önemli sebep. Oradaki yapılacak olan çalışmaların da bir kısmının kentsel dönüşüm için kullanılıyor olması İstanbul’un en büyük avantajı olsa gerek.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir