Naci Görür’den Hakkari’deki depremlerle ilgili korkutan uyarı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde akşam saatlerinde 30 dakika içinde 4,4, 3,5 ve 4,5 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi.

featured

Hakkari’de yarım saat arayla üç deprem meydana gelmesini değerlendiren Prof. Naci Görür, “Arap Levhası kuzeye doğru hareket ederek Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı. Hakkari’de bu depremler sonucu çeşitli yerlerde heyelanlar da gelişebilir” diyerek, sınırlı ulaşım yolları için acil önlem alınmasını önerdi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz ise, “Bu bölge hep söylediğimiz gibi, Arap levhasının Anadolu’yu kuzeye iteklediği etkin olduğu bölgelerden birisi. Geçmişte deprem yaşamış, gelecekte de depremler yaşayacak anlamına geliyor” dedi.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Hakkari’nin Yüksekova ilçesi olan 4,4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Saat 19.37’de kaydedilen depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi. Bu depremin ardından saat 19.52’de 3,5, saat 20.06’da ise 4,5 büyüklüğünde iki sarsıntı daha kaydedildi. Saat 20.06’daki depremin 2,52 kilometre derinlikte gerçekleştiği tespit edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliğince, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İlimiz Yüksekova ilçesi merkezli 4,4 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili olarak şu ana kadar 112 başta olmak üzere ilgili birimlere ulaşan bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Başta kolluk birimleri olmak üzere diğer idari birimler hem muhtarlarımızla görüşerek hem de alanda tarama yaparak olumsuz olup olmadığı hususunu takip etmektedirler. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” denildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir