İstanbul için deprem yasası getiriliyor! TBMM olağanüstü toplanabilir

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası gözler İstanbul'a çevrilmişken flaş bir tedbir kararı alındı. İstanbul için yeni bir deprem yasası çıkarılması gündemde. Konuya ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, çok kritik bir açıklamada bulundu.

featured

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından gözler olası İstanbul depremine çevrildi. Yeni kadroyla birlikte İstanbul için bir dizi önlem alındı. Bu tedbirlerden biri de İstanbul için çıkarılacak deprem yasası…

Konuya ilişkin açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kritik açıklamalarda bulundu.

TBMM OLAĞANÜSTÜ TOPLANABİLİR

İstanbul için özel deprem yasası çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Özhaseki, “Hızlı adımlar atarak TBMM’de yaz dönemi davet edilerek görüşülebilir.” dedi.

“İstanbul’da 39 ilçe belediyemizi gerekse büyükşehir belediyemizi davet ederek toplantıya başladık. 4 aşamalı planımız var. Birincisi zaten devam eden bir kentsel dönüşüm çalışması var. 39 ilçemizde 188 yerde kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Şu anda 165 bin civarında konutun yenileme çalışmaları devam ediyor.

YENİ KONUTLAR İNŞA EDİLECEK 

İkinci aşamada rezerv konut alanları belirledik. Bu alanlarda 350 bin konuta kadar yeni sağlam, güvenilir konutlar yapabileceğiz. Çevrede en riskli olan yapıları yeni yerlere taşıyarak depreme hazırlığın ikinci adımını atmış olacağız diye düşünüyorum.

Üçüncüsü de seçim öncesinde açıklanan asla bir seçim vaadi olmayan bir başka kampanyamız var o da ‘Yarısı Bizden’ kampanyası. Bakanlığımıza müracaat eden insan sayısı 1 milyon 20 bin. Bina içerisinde tek tek müracaatlar var ama yüzde 100 kendi içerisinde anlaşma sağlanmış bina sayısı 14 bin civarında. Onlar bizim için sorunsuz, vatandaşın tamamı bir araya gelmişler, anlaşmışlar.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir