Bahçeli’den Tunç Soyer’e sert tepki: ‘Tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 9 Eylül'ün 100. yıl dönümünde Osmanlı'yı hedef alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e sert tepki gösterdi. Bahçeli, ‘’Tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır’’ dedi.

featured

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer‘in 9 Eylül’ün 100. yıl dönümünde Osmanlı’yı hedef almasına tepkiler peş peşe geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada Soyer’e sert tepki gösterirken, “iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır.” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin o açıklaması: “Vatan topraklarına kanlı çizmeleriyle basan müstevlilere tek kelime edemeyen bugünün işbirlikçi siyasetçilerinin 9 Eylül 1922 tarihinin 100’üncü yıl dönümünde tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır.”

CHP’li Tunç Soyer’den skandal sözler! Osmanlı’yı hain ilan etti, Yunan’ın adını anmadı

OSMANLI’YI HAİN İLAN ETTİ, YUNAN’IN ADINI ANMADI

9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun yüzüncü yılı dolayısıyla kentteki Gündoğdu Meydanı’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlik kapsamında kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tepki çeken ifadeler kullandı.

“BÜTÜN MİLLETİ ATEŞE ATTILAR”

“Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi” diyen Soyer sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımız ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti.”

“KUTLAMALARI ATİNA’DA YAPIN TAM OLSUN”

CHP’li Soyer’in skandal açıklamasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Dağ, “İzmir’in kurtuluş yıl dönümü etkinliğinde İzmir BB Başkanı’nın konuşması, tarihi acıyla ve kahramanlıkla dolu olan İzmir’imize büyük hakarettir. Osmanlı’yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan’ın adını zikredemiyor bile. Seneye kutlamaları Atina’da yapın da tam olsun.” dedi.

Osmanlı’ya hain diyen Tunç Soyer’in Yunan aşkı!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir