Bahçeli “Fransa’ya benzemeyiz” diyerek sert dille eleştirdi: “Göç konusu insanlık sorunudur”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında kritik açıklamalarda bulundu. "Türkiye Fransa'ya benzemez" diyen Bahçeli, mültecilere karşı nefret kusanları sert bir dille eleştirerek, "Devlet ve vatan üzerinde kazı yaptırmayız. Herkes aklını başına alsın, kimseye göz açtırmayız. Göç konusu insanlık sorunudur." dedi.

featured

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM Grup Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

İSVEÇ’E TEPKİ

İşte Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

”İsveç’te cami önünde Kur’an-ı Kerim yakılması inancımıza hakarettir. İsveç’in NATO’ya katılım müzakerelerinin yapıldığı bir dönemde vuku bulan alçak eylem her yönüyle kuşku vericidir. Kurban Bayramı’nın birinci günü İsveç’te Kur’an yakılması, inancımıza hakaret ve insanlık değerlerine hıyanettir.

Kur’an okumak ilahi nasip ve nimet; yakmak ise soysuzluktur. Kur’an yakmak ifade ve düşünce özgürlüğüyle değerlendirilemez. Şunu ikazla hatırlatırım ki Kur’an’ı Kerim bir kağıt parçası değildir. Tüm dünya ateşe verilse bile yüce kitabımızın tutuşması asla mümkün değildir. Kur’an yakan kendini yakmıştır. Kur’an yakan cehennemin dibini boylamıştır.

MERDAN YANARDAĞ’A TEPKİ

Her parti Türkiye partisi olmak mecburiyetindedir. Suç ve suçluyu övmek siyasetin değil doğrudan doğruya hukukun konusudur. Devletin egemenliğini savunmayan terör örgütlerinin kullanımına girmekten gocunmayan siyasi partilere demokraside yer olmamalıdır. Bir televizyon kanalında bebek katilini övmek bununla da yetinmeyip hak gaspına uğradığını iddia etmek suçtur.

”AYM KANDİL’İN DÜZMECE MAHKEMESİ DEĞİLDİR”

Anayasa Mahkemesi (AYM), Kandil’in düzmece mahkemesi değildir, asla da olamayacaktır. Eğer adalet suçluyu aklama gayesi güderse orada adalet batmış demektir. Dış işgal cephesine omuz vermek selam çakmak hiçbir partiye bir şey kazandıramayacaktır. Partilerin kumanda odası zalimlerin denetiminde olmamalıdır.

FRANSA’DAKİ OLAYLAR

Birikmiş ve bilenmiş getto enerjisi açığa çıkmıştır. Fransa sömürgeci geçmişiyle yüzleşmelidir. Sınır aşan göç olgusu tüm ülkeler için zorlu ve çetin bir sınavdır. Göç sorunu çok nazik bir konudur. İnsaf temelinde bu konuya kafa yorulmalıdır. Göç olgusu elbette siyasetin konusu olmalıdır. Türkiye Fransa’ya benzemez. Herkes aklını başına alsın. Yabancı istihbarat örgütlerine piyonluk yapanlara göz açtırmayız.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir