Baba Vanga, Nostradamus ve Bill Gates’in 2024 kehanetleri korkuttu

Bill Gates, Baba Vanga ve Nostradamus gibi 2024 yılına ilişkin yeni kehanetlerini bir bir sıraladı. Bu kehanetler gerçekleşirse yer yerinden oynar…

featured

2024 yılında neler yaşanacağına dair birçok ön görü ve teori havada uçuşuyor. Ayrıca, gündeminde nabzını tutar hale gelen 2024 kehanetleri hakkında bu sefer şaşırtıcı bir isimden ön görüler ardı ardına geldi.

Kahin Nostradamus ya da doğum adıyla Michel de Nostredame, dünyanın sonu için 1999 yılını öngörmüştü, ancak yine de her ihtimale karşı 2024’e dair de bazı kehanetlerde bulundu.

ÇİN İLE SAVAŞ

Yüzyıllar kitabında, “Savaş ve deniz muharebesi” başlığıyla kaydedilmiş bir pasaj şöyle der: Kızıl düşman korkudan solgunlaşacak / Büyük Okyanus’u dehşete düşürecek…”

Bazı yorumcular bunu, kaçınılmaz olarak Çin’e ve denizdeki olası bir çatışmaya bir gönderme olarak görürken Sky History, NATO’nun da dahil olabileceğini geniş bir deniz savaşı şeklinde yorumluyor.

Çin’in, dünyanın en büyük donanmasına sahip olduğu düşünüldüğünde, bu dizeler daha anlamlı hale geliyor.

CHARLES’IN TAHTI TEHLİKEDE…

Kral Charles, İngiliz Kraliyeti’nin başına geleli henüz birkaç ay oldu, fakat Nostradamus’a göre tahtı şimdiden risk altında. Zira Kâhin dizelerinde, “tartışmalı bir boşanma yaşayacağını” ve sonunda “Adalar Kralı” olarak tarif ettiği kişinin “zorla kovulacağını” söylüyor.

Dahası; Saltanatın, kraliyet alametine sahip olmayan biri tarafından gasp edileceğini”öngörüyor.

Çok satan Nostradamus yorumcularından Mario Reading, 2006 yılında yayınlanan bir kitabında, hiçbir kraliyet alametine sahip olmayan Harry‘nin, mevcut varis olan kardeşi William‘ın yerine tacı alacağını öne sürüyor.

Bu süreçte Harry’nin, kraliyet rolünden feragat ettiğini; yani bir başka deyişle, artık “hiçbir kraliyet alametine sahip olmadığını” hatırlatalım…

İKLİM FELAKETİ

2023’ün bir dizi yıkıcı doğal felakete sahne olduğu düşünüldüğünde, pek çoğumuz dünyanın bir iklim kriziyle karşı karşıya olduğunun acı bir şekilde farkındayız.

Ancak Nostradamus hayranları, 16. yüzyılda yaşamış bu yaşlı kahinin tüm bunları yüzyıllar öncesinden öngördüğünü ve işlerin daha da kötüye gideceği konusunda uyarıda bulunduğunu iddia ediyor.

Nostradamus bir dizesinde,Kuru toprak daha da kuraklaşacak” ve“büyük seller olacak” öngörüsünde bulunuyor.

Ayrıca “zararlı bir dalga yoluyla büyük bir kıtlığın geleceğini” de öngörüyor ki bazıları bunu “Bir tsunaminin tarımı vurarak açlığa yol açacağı” şeklinde yorumluyor.

Ne yazık ki bu olasılığı da dışlamak oldukça zor…

YENİ BİR PAPA

Katolik Kilisesi’nin ruhani önderi Papa Francis 86 yaşında ve son zamanlarda bir dizi sağlık sorunu yaşıyor. Bu nedenle, Katolik Kilisesi’nin yakında yeni bir lider aramaya ihtiyaç duyabileceği düşünülüyor.

Nostradamus, Yaşlı Papa’nın ölümüyle / Genç bir Romalı seçilecek” diyor ve şöyle devam ediyor:“[Genç Papa] Kilise’nin görüşünü zayıflatacak ve uzun süre Papalık yapacak…”

16. yüzyılın ünlü Fransız astrologu Nostradamus’un diğer tahminleri şu şekilde…

YENİ BİR DÜNYA GÜCÜNÜN YÜKSELİŞİ

Nostradamus, gelişmekte olan ekonomiler sınıfından bir ülkenin, küresel siyasi dengeleri önemli ölçüde değiştirecek bir şekilde yükselişe geçeceğini öngörüyor.

MERKEZİ OLMAYAN DİJİTAL PARA BİRİMİ 

Kahin, finansal paradigmaların değişimini ve yeni bir zenginlik formunun ortaya çıkacağını düşünüyor. Bu tespit, dijital paralara yoruluyor.

DÜNYA DIŞI BİR MEDENİYETLE TEMAS

İnsanlığın Dünya’nın yörüngesini izleyen bir dünya dışı medeniyetle temas kuracağını tahmin ediyor.

YIKICI BİR KOZMİK FIRTINA

Dünya’yı vuracak güçlü bir kozmik fırtınanın, büyük bozulmalara ve aşırı hava koşullarına neden olacağını öngörüyor. Bu tahmin ise güneş patlamalarına yoruluyor.

TELEPATİK BAĞLANTI

Ünlü kahin kitabında, iletişim modellerinin değişeceğini ve telepatik bir tür iletişim biçimine doğru bir geçiş olacağını da iddia ediyor.

Naçizane tavsiyemiz, geriye değil ileriye bakmalı ve kendi geleceğimizi kendimiz çizmeliyiz. Kehanetlerini okumak eğlenceli olsa da kahinlerin öngörülerine bel bağlamamalıyız…

VANGA’NIN 2024 KEHANETLERİ

Vanga’ya göre 2024 yılında özellikle Avrupa’da terör saldırıları artacak. Aynı zamanda yeni yılda bir süper güç biyolojik silahlarını test edecek veya bir başka ülke üzerinde kullanacak.

BÜYÜK KRİZ

Ülkelerin artan borcu ve tırmanan jeopolitik sorunlar nedeniyle küresel ekonomi 2024 yılında büyük bir ekonomik kriz yaşayacak.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Dünya atmosferinde artan karbondioksit nedeniyle sıcaklık her geçen yıl yükseliyor. Bu bağlamda Vanga 2024 yılı içerisinde korkunç hava olaylarının ve doğal felaketlerin yaşanacağını düşünüyor.

SİBER SALDIRILAR

Yazılım alanında yaşanan patlama sonrası sayıları artan bilgisayar korsanları birçok ülkenin elektrik, su, arıtma ve diğer önemli altyapılarını hedef alacak. Oluşan güvenlik açığı nedeniyle birçok ülkede kaos yaşanacak.

HASTALIKLARA ÇÖZÜM

Vanga her ne kadar yaşanacak kötü gelişmeleri tahmin etse de 2024 yılında Alzheimer ve kanser dahil olmak üzere birkaç hastalığın tedavisinin kalıcı olarak bulunacağını söylüyor.

Öte yandan Vanga ölmeden önce 2025-2028 yılları arasında dünyadaki açlık krizinin çözüleceğini, 2076 yılında birçok ülkenin komünizm ile yönetileceğini ve 2304’de insanlığın zaman yolcuğunu başaracağını öngörüyor. Vanga’nın kehanetlerine göre ise dünyanın sonu 5079 olarak biliniyor.

Dünyanın en zengin iş adamları arasında yer alan Bill Gates’ten beklenmedik tahminler duyanları şaşkınlığa uğrattı. Gates, 2024 yılının ilişkin kehanetlerini blog sayfasında yayınladı.

BİLL GATES KEHANETLERİ 

Gates, yayınladığı blog yazısında iklim krizlerinde adımlar atılacağını, enerji ve tarım endüstri de ise yenilikler olacağını belirtti.

Bill Gates’in bloğunda yayınladığı kehanetleri İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu değerlendirdi.

Kurtoğlu, değerlendirmesine 2024-2030 döneminin çok sancılı geçeceğine ve iklim krizinin kıtlık ve savaşlara yol açacağını belirtti.

JÜBİLE SENESİ GELİYOR 

Ardından kendi tahminlerine yer veren Kurtoğlu, “Her 7 yıl bir ‘Shemitah yılı’ olarak kabul edilen bu teoriye göre, 7×7=49’dan sonra gelen her 50. yıla ise Süper Shemitah ya da Jübile senesi deniliyor. ABD ve Rusya’nın bu yönde gizli çalışmaları söz konusu. Özellikle HAARP adı verilen teknoloji ile afetler gerçekleştiriliyor.

ABD Hava Kuvvetleri 1998 yılında yayımladığı raporunda. ‘2025 yılında iklimi kontrol altına alacağız’ ifadesi yer alıyordu. Bill Gates’in iklim krizine vurgu yapması bu açıdan çok önemli. 2024 yılında ekstrem iklim olayları ile birçok doğal afet ve hatta gıdaya erişimde sorunlar görmemiz kaçınılmaz.” İfadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir