Aşure Günü ne zaman? Muharrem ayında yapılması gerekenler

Bu sene temmuz ayının gelmesiyle Aşure Günü ve muharrem ayı için de geri sayım başladı. Bu ayda aşure gününün yanı sıra muharrem ayı orucu da oldukça büyük önem arz ediyor. Peki, Aşure Günü ne zaman? Muharrem ayında yapılması gerekenler neler? İşte detaylar...

featured

Kurban Bayramı’nın bitmesiyle beraber aşure günü araştırmaları hız kazandı. Hicri takvimin ilk ayı olarak kabul edilen Muharrem ayının 10. Günü Aşura günü olarak anılır. O gün birçok Müslüman vatandaş aşure pişirip komşularına dağıtır. Bu ayda yapılan ibadetler çok değerli kılınır. Peki Aşure Günü ne zaman? Muharrem ayında yapılması gerekenler neler?

MUHARREM AYI NE ZAMAN?

Muharrem ayı 2023 yılında 19 Temmuz Çarşamba günü başlıyor. Bugün aynı zamanda Hicri yılın ilk günüdür. Bu yıl muharrem ayı 16 Ağustos Çarşamba günü sona erecek.

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

Muharrem ayının 10’uncu günü yani Aşure günü 28 Temmuz 2023 Cuma gününe denk geliyor.

MUHARREM AYINDA YAPILMASI GEREKENLER

Mübarek günlerde namaz kılınmalı. İlk önce kaza namazları kılınabilir. Ayrıca Kur’an okumak ve anlamak, zikir ve salavatla meşgul olmak önemlidir. Muharrem ayı içerisinde oruç tutmak müstehabtır. Bu ayın başında, sonunda ve ortasında yani 13, 14, 15. günlerinde ya da 9, 10 veya 10, 11. günlerinde oruç tutulabilir. Ramazan orucu dışında en faziletli oruç, Muharrem ayında tutulan oruç olarak buyurulmuştur. Ayın 10. gününde aşure yapılarak dağıtılabilir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir