Arefe Günü oruç tutulur mu? Arefe Günü hangi dualar edilir, nasıl niyet edilir?

Kurban Bayramı öncesi Arefe günü ile ilgili araştırmalar sürüyor. Birçok kişi internette "Arife günü oruç tutulur mu?" sorusuna yanıt arıyor. Diyanet tarafından konuya dair açıklamada bulunuldu. Peki, arefe günü oruca nasıl niyet edilir, sevabı nedir?

featured

Arefe günü bayramdan önceki gündür. Hicrî takvimde Zilhicce ayının 9. günü olarak geçen arefe gününde oruç tutup tutulmayacağı merak konusu. Peki, Arefe Günü oruç tutulur mu? Arefe Günü hangi dualar edilir, nasıl niyet edilir?

AREFE GÜNÜ HANGİ İBADETLER YAPILIR?

Türkiye’de Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nın bir önceki gününe arefe denir. Arefe gününü günahlara girmeden oruçla ve duayla geçirmek önemlidir.

AREFE GÜNÜ İBADETLERİ

Arife günü sabah namazının farzının ardından teşrik tekbirleri getirilmeye başlanmalı, oruç tutulmalı, günah sayılacak davranışlardan kaçınılmalı, çok dua ve istiğfar edilmelidir. Arife günü bin kez İhlas-ı şerif de okunabilir.

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTMANIN SEVABI VE FAZİLETİ

Arife günü Ramazan ve Kurban bayramlarının ortak dini günleri arasında yer alıyor. Kurban Bayramı’nın arife gününde oruç tutup tutmama konusu tartışılırken, Ramazan ayının son günü, Ramazan Bayramı’ndan bir önceki gün olan arife gününde oruç tutmak gereklilikler arasında bulunmaktadır.

Arife günü oruç tutmak, nafile oruçlar kapsamına girer ve 1 günlük nafile oruç olarak kabul edilir. Arife günü tutulan orucun iki yıllık denebilecek kadar bir sevap kazandıracağına dair hadis de vardır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir