AK Parti’den flaş asgari ücret ve EYT açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldığı bir programda asgari ücret ve EYT konusunda kritik açıklamalarda bulundu. Çelik, artık EYT'de son aşamaya gelindiğini belirtti. Çelik asgari ücret içinde, "Herkesin mutmain olacağı bir rakamlama mutlaka yapılacaktır." dedi.

featured

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yantıladı. Ekonomi, enflasyon, asgari ücret, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çelik, altılı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili “hiçbiri bizi zorlamaz” ifadelerine yer verdi.

“BÜYÜK BAŞARI VAR”

Çelik “Ekonomi konusunda iktidara geldiğimizden bugüne kadar büyük başarı var. Vatandaşımıza olumsuz yansıyan durumların izole edilmesi için hızlı ve güçlü adımlar atılıyor. Dolayısıyla bunlar görülüyor. Türkiye bunu uyguluyor. Cumhurbaşkanımız da ‘yılbaşından sonra enflasyonun düşmeye başladığını göreceğiz’ dedi. Bütün dünyanın tahmin edemediği durum; Rusya-Ukrayna savaşının ortaya çıkardığı tablo. En son Nijerya bile açıklama yaptı; bu bizi olumsuz etkiliyor diye. Bunun içerisinde Türkiye’nin pozisyonu en güvenli ada olarak duruyor. Cumhurbaşkanımızın uyguladığı politikalar sayesinde. Sonuçta vatandaşımızla buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Desteği vermeye devam ediyoruz. Son G-20 toplantısında da gördüm. Herkes Cumhurbaşkanımızla seçimlerden sonra nasıl çalışacağının yaklaşımı içerisinde. Biz Ankara’daki Türkiye Yüzyılı toplantısına bakarız. İstanbul’daki toplantımıza bakarız, Diyarbakır’a bakarız.” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
numan-kurtulmus-asgari-ucret
Numan Kurtulmuş’tan flaş asgari ücret zammı ve EYT açıklaması
eytliler-promosyon-alacak-mi
EYT’lilerin cebi paraya doyacak! Hem çifte maaş hem promosyon
zorunlu-emeklilik-eyt
İşveren, emekliliği geleni çalışanı çıkarabilir mi? Yeni EYT yasası ile zorunlu emeklilik mümkün mü?

“HERKESİN MUTMAİN OLACAĞI BİR RAKAM OLACAKTIR”

Asgari ücretle ilgili Çelik “Herkes şunu bekliyor, şu tarihte şunu vereceğiz diye bir şey bekliyor. Vatandaşımızın karşı karşıya kaldığı sorunlarla ilgili olarak ezdirmeyecek güncelleme uygun bir zamanlama ve rakamlama yapılıyor. Herkesin mutmain olacağı bir rakamlama mutlaka yapılacaktır. İhtiyaç duyulduğu anda vatandaşın karşı karşıya tablonun yetersiz olduğu görüldüğü anda bu müdahale tekrar gerçekleşiyor. Bu sürekli yapılan bir çalışmadır. Kabinenin gündeminde olan benim bağlayıcı bir şey söylemem siyaseten ve kurumsal olarak doğru olmaz. Hassasiyetin esası şu; vatandaşımızın bu gelişmeler karşısındaki kazanımlarını koruyacak, bunlar karşısında ezilmesini engelleyecek müdahalenin yapılacağı düzeyde ele alınıyor.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir