43. İstanbul Maratonu’nda Pervin Buldan ve HDP’lilere ‘gelmeyin’ ricası! Başak Demirtaş’ın 67 numaralı forma numarası…

featured

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilen, 43. İstanbul Maratonu’nda Millet İttifakı ‘birlikteyiz’ mesajı verdi. Şehit ailesine küfreden Lütfü Türkkan yüzünden zor günler geçiren İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “2023”, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ise “1923” numaralı göğüs numaraları ile katıldığı koşuda tüm gözler Pervin Buldan’ı aradı.

İMAMOĞLU’NDAN ‘GELMEYİN’ RİCASI

“Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu” unvanını taşıyan İstanbul Maratonu’nun 43.’sü için HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’a da davetiye gönderilmişti. Hatta iki eş başkanın, Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile koşuya katılacakları biliniyordu.

Ancak Meral Akşener’in, Lütfü Türkkan’ın şehit ailesine ettiği küfür sebebiyle içine düştüğü zor durumu gerekçe göstererek İBB Başkanı İmamoğlu’ndan HDP’lilerin gelmemesi için özel ricada bulunduğu ortaya çıktı.

EŞOFMANLARI ELLERİNDE KALDI

HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın 43. İstanbul Maratonu için yeni aldıkları eşofmanlar ve koşu ayakkabıları ise ellerinde kaldı. Maratonda İBB koşu organizatörlerinin Pervin Buldan için 21, Mithat Sancar için 1071, Başak Demirtaş için ise 67 numaralı göğüs numaralarını ayırdıkları öğrenildi.

6-7 EYLÜL HATIRLATMASI

Maratonda terörist Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş için ayrılan ancak Meral Akşener’in engellemesi ile maratona katılamayan Başak Demirtaş’ın 67 numaralı forma numarasının 6-7 Eylül olaylarını çağrıştırması tuhaf karşılandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir