15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anlam ve önemi! 15 Temmuz’da ne oldu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yaklaşırken birçok vatandaş 15 Temmuz ile ilgili detayları merak ediyor. Darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimiz 2016 yılından bu yana dualarla minnetle anılıyor. Birçok kişi "15 Temmuz'da ne oldu, anlam ve önemi nedir?" sorularına yanıt arıyor. İşte cevabı...

featured

Yarın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü… 15 Temmuz hain darbe girişimi, 15-16 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleşti. 16 Temmuz sabahı, TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda askeri darbe girişimi bastırıldı ve askerler silahları ile birlikte teslim oldu. Peki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anlam ve önemi! 15 Temmuz’da ne oldu?

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ NEDİR?

15 Temmuz hain darbe girişimi, 15-16 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleşti. TSK’da kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker, askeri darbe girişiminde bulundu. 15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmî internet sitesi ve TRT’de yayınlanan bildiride ordunun yönetime el koyduğu belirtilerek OHAL ve sıkı yönetim ilan edildiği duyuruldu.

İstanbul’daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü jandarma tarafından kapatıldı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve yaklaşık 50 kadar milletvekilinin mecliste bulunduğu sırada F-16 savaş uçakları meclis üzerinde uçuş yaparak parlamentoyu dört kez bombaladı.

15 TEMMUZ’DA NE OLDU?

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir otelde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı suikast girişiminde bulunuldu. Öte yandan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi darbeyi gerçekleştiren askerler tarafından rehin alındı.

Yaşananlar üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel bir televizyon kanalına görüntülü bağlanarak darbecilere hiçbir şekilde imkan tanınmayacağını belirtti ve halkı darbeye tepki göstermek için meydanlara ve havalimanlarına çıkmaya davet etti.

Çağrının ardından, Türkiye’nin birçok ilinde darbe karşıtı protesto gösterileri düzenlendi. 16 Temmuz sabahı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda askerî darbe girişimi bastırıldı ve askerler silahları ile birlikte teslim oldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir