Yüzüklerin Efendisi’nin kayıp metinleri ortaya çıktı

Britanyalı yazar J.R.R. Tolkien'in kült eseri Yüzüklerin Efendisi'nin 1950'lerde kaleme alınan radyo uyarlamasının uzun süredir kayıp olan metinleri bulundu.

featured

Britanyalı yazar J.R.R. Tolkien’in kült eseri Yüzüklerin Efendisi‘nin 1950’lerde kaleme alınan radyo uyarlamasının uzun süredir kayıp olan metinlerini Oxford Üniversitesi’nde görev yapan bir akademisyen ortaya çıkardı.

Söz konusu keşif Amazon Prime Video’da yayımlanacak Yüzüklerin Efendisi dizisi Güç Yüzükleri’nin hayranlarla buluşmasına az bir süre kala gündeme geldi. Siyah cüceyle elfe yermesi ve Tolkien’in kitaplarına sadık kalmaması nedeniyle tepki çeken yapım 2 Eylül 2022’de ekranlara gelecek.

Yüzüklerin Efendisi dizisinin çekimleri yeniden başladı

Arşivden çıkan belgelerde Tolkien’in Tiller’ın yazdığı metnin üstüne kırmızı kalemle birçok not aldığı görülüyor. Metinleri ortaya çıkaran Oxford Üniversitesi’nde akademisyen olan Stuart Lee şunları söyledi: Senaryoların kaybolduğunu söylediler ancak metinler hayatta kalmış. Bunlar, Tolkien’in hayatta olduğu süre boyunca Yüzüklerin Efendisi’nin tek profesyonel dramatizasyonu. BBC o zamanlar bunu önemli görmüyordu.”

Lee’nin keşfi yakında çıkacak olan Büyük Masallar Asla Bitmez: Christopher Tolkien Anısına Denemeler kitabından yer alacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir