YKS 2023 geç sınav başvurusu ne zaman bitiyor? 2023 YKS geç başvuru nasıl yapılır?

Her sene Haziran ayında yapılan üniversite sınavları için başvurular 8 Mart itibarıyla başlamış, 23 Mart tarihinde sona ermişti. Bu sene, ilk başvuruyu kaçıranlar için süreyi uzatan ÖSYM, YKS geç başvuru süresini açıkladı.

featured

Haziran ayında yapılacak üniversiteye giriş sınavı YKS için ilk başvuru süreci tamamlandı. İlk başvuruyu kaçıranlar için ÖSYM, YKS geç başvuru sürecini başlattı. YKS başvuruları ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla ve ÖSYM’nin resmî web sitesi üzerinden yapılıyor. Peki, 2023 YKS geç başvuruları ne zaman bitiyor?

Benzer Haberler
yks 2023 ne zaman
YKS 17-18 Haziran’da yapılacak! ÖSYM 2023 YKS kılavuzunu paylaştı
yks-tarihi
2023 YKS ne zaman, tarih belli mi? YKS başvuruları ne zaman alınacak?
mahmut-ozer-lgs-yks
Mahmut Özer’den LGS ve YKS açıklaması: ‘Öğrenciler 2. dönem konularından muaf’

2023 YKS GEÇ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN BİTİYOR?

2023 YKS geç başvuruları 27 Mart’ta başladı ve 3 Nisan saat 23.59’a kadar sürecek.

2023 YKS SINAVI NE ZAMAN?

Temel Yeterlilik Testi (TYT) Tarihi – 17 Haziran Cumartesi saat 10.15’de,

Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Tarihi – 18 Haziran Pazar saat 10.15’de,

Yabancı Dil Testi (YDT) Tarihi – 18 Haziran Pazar saat 15.45’de uygulanacak.

2023 YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Üniversite adayları YKS’nın her oturumu için 115 TL ödeyecek.

YKS GEÇ BAŞVURU NEDİR?

Bildiğiniz üzere ÖSYM tarafından ülkemizdeki bir çok merkezi sınav gerçekleştirilmekte, bu sınavların sonrasındaki atama, yerleştirme safhaları sevk ve idare edilmektedir. Üniversiteye girişten, kamu kurumlarında işe yerleştirmelere kadar bir çok başlığı kapsayan bu sınavlara, alımlara başvuru dönemleri bazen adaylar tarafından ıskalanabilmektedir.. Bu gibi durumlar için ÖSYM yeni bir uygulama hayata geçirmiştir ve halen uygulamaktadır.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından 2017 döneminde uygulamaya konulan ÖSYM geç başvuru sistemi, ÖSYM sınavlarının normal başvuru dönemlerini herhangi bir sebepten kaçırmış olan adaylara, sınava başvuru yoğunluğuna göre değişmekle birlikte bir veya iki günlük ilave başvuru süresi tanıması uygulamasıdır. Bu uygulama, ÖSYM sınavlarına başvuru sürecini kaçıran adayların mağduriyetlerinin çoğalması üzerine getirilmiş ve bugün de halen hayatta olan bir uygulamadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir