2023 YKS ne zaman, tarih belli mi? YKS başvuruları ne zaman alınacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer sınavda 2. dönem konularının sorulmayacağını duyurmuştu. Sınava katılacak öğrenciler başvuruların ne zaman alınmaya başlanacağını ve sınavın ne zaman uygulanacağını merak ediyor. 2023 YKS ne zaman, tarih belli mi? YKS başvuruları ne zaman alınacak?

featured

Bu sene YKS sınavına katılacak lise son sınıf öğrencileri ile lise mezunları ÖSYM’den yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrası YKS için lisenin 2. dönem konularının sorulara dahil edilmeyeceği açıklanmıştı. 2023 YKS ne zaman, tarih belli mi? YKS başvuruları ne zaman alınacak?

2023 YKS NE ZAMAN?

YKS sınav tarihi henüz belli değil. Geçtiğimiz aylarda yayımlanan 2023 ÖSYM takviminde YKS tarihlerinin Haziran ayında seçim dönemine denk gelmesi nedenle geri çekilmişti. Ancak seçim tarihi de 14 Mayıs 2023 olarak açıklandı.

ÖSYM’nin YKS tarihlerini önümüzdeki haftalarda açıklaması bekleniyor.

ÖSYM’den gelen açıklamada “Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.” denildi.

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

YKS başvuru tarihleri de ÖSYM tarafından yayınlanacak duyuru ve kılavuzda açıklanacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir