Yakışıklılığı ile Amerika’yı sallıyor! Hispanikler’in Akın Akınözü sevgisi…

featured

Hercai dizisiyle şöhreti elde eden oyuncu Akın Akınözü, Amerika’da Hispaniklerin idolü oldu. Hürriyet’te yer alan habere göre; Hola dergisine kapak olup People dergisinde ve La Opinion’da röportajlar veren Akın Akınözü, NBC kanalı ve birçok Hollywood oyuncusunu da ağırlamış olan sosyal medya platformları üzerinden bir röportaj yapmıştı.

Akın Akınözü GQ Denge dergisine verdiği pozlarla gündemde

Anadili gibi İngilizce konuşabilen oyuncuya röportaj teklifleri yağıyor. Hispaniklere yayın yapan Telemundo kanalı tarafından Miami’ye de davet edilen Akın Akınözü, röportaj davetlerine yetişmeye çalışıyor.

HİSPANİK NEDİR?

Hispanik terimi ABD’de ilk olarak 1970’lerde ortaya çıkmıştır. İspanya’dan, İspanyollardan ve İspanyol kültüründen türemiş ya da bu kültürle ilgili anlamında kullanılan bir sözcüktür. Irksal bir terim olarak kullanılmamaktadır. Ancak Hispanik tabiri tanımlanan birçok insan bu tabirin kendilerini temsil ettiğini kabul etmemektedir.

HİSPANİK TERİMİ NASIL ORTAYA ÇIKMIŞTIR?

Hispanik terimi ABD’de ilk defa Amerikan Nüfus Dairesi tarafından kullanılmıştır. ABD’de Hispanik olarak tanımlanan yaklaşık 44 milyon kişi bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar ise, yakında zamanda Hispanik’lerin nüfusunun çok daha fazla olacağını ortaya koymuştur.

HİSPANİK OLARAK KİMLER ADLANDIRILABİLİR?

Hispanik tanımlaması ABD’de yaşayan ve kültürel kökenleri Meksika, Porto Riko, Küba, Orta Amerika ve diğer Latin Amerika ülkeleri olan kişiler için kullanılabilir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir