WhatsApp uygulaması çöktü mü? WhatsApp neden çöktü

WhatsApp kullanıcıları dün 23.00 itibariyle mesaj göndermede sorun yaşamaya başladı. Dünya genelinde yaşanan sorun 1 saat sonra düzeldi.

featured

Geçtiğimiz akşam WhatsApp’ta kullanıcılar hata yaşadı. Özellikle son saatlerde kullanıcılar WhatsApp‘a girmeye çalıştıklarında uygulama ekranında mesaj atamama ve mesajların yüklenmemesi gibi sorunlarla karşılaştı.

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ?

Tüm bu sorunlar akıllara “WhatsApp çöktü mü?” sorusunu getirdi.

19 Temmuz günü TSİ 23.00’ten sonra, mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a dünya genelinde erişim sorunu gözlendi.

META’DAN AÇIKLAMA GELMEDİ

Sorunun neden yaşandığına dair ise Meta’dan henüz bir açıklama yapılmadı.

WhatsApp’ta erişim sorunu yaşayan binlerce kullanıcı, Twitter’dan yaşadıkları sorunu dile getirdi. Kullanıcılar, hem mobil hem de masaüstü uygulamada sorun yaşadıklarını aktardı.

GLOBAL BİR SIKINTI YAŞANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr.Ömer Fatih Sayan konuyla ilgili, “Whatsapp servislerinde global kaynaklı kesintiler yaşanmakta olup, ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir. Durum Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimiz tarafından takip edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

UYGULAMA 1 SAAT İÇERİSİNDE NORMALE DÖNDÜ

WhatsApp’tan konuya ilişkin resmi bir açıklama geldi.

Şirket, yaptığı açıklamada, “WhatsApp ile bağlantı sorunlarını çözmek için hızla çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede sizi buradan bilgilendireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Uygulama, bir saat süren kesintinin ardından yeniden eski haline döndü.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir