Irkçı provokatör Ümit Özdağ kendi kazdığı kuyuya düştü! Konyalı Fatih Büyükziyanak’la ilgili flaş gelişme

Irkçı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Konyalı Fatih Büyükziyanak’ın 3 Suriyeli tarafından dövülüp, gasp edildiğini iddia ederek yaptığı provokasyon elinde patladı. Konu sığınmacı olunca her gördüğü olaya balıklama dalan Özdağ’ın ırkçılık yapmak için paylaştığı olayın aslı başka çıktı. Özdağ ve ırkçı çetesinin köpürttüğü olayda alacak verecek meselesi yüzünden dayak yiyen Büyükziyanak’ı darp eden Muhammed İkbal Gülbahar (26) ve Özcan Yıldırım (27) tutuklanırken, hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suç uydurma’ maddelerinden işlem yapılan Büyükziyanak ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

featured

Irkçı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Konya İl Başkanı Salih Ümütkesmez’in, 3 Ağustos Çarşamba günü sosyal medya hesabından, “Konya’da Fatih Büyükziyanak, 31 Temmuz günü 3 Suriyeli tarafından gasp edilip öldüresiye dövüldü. Fatih Ölümden döndü. Bu olayı halktan saklamaya devam edin çünkü siz Türk’ün gerçek düşmanısınız!” yaptığı provokasyonun ardındaki gerçek bambaşka çıktı.

Paylaşımın yapılmasının hemen üzerinden Büyükziyanak’ın ağabeyi polis merkezine giderek kardeşinin darp edildiğini ve hastanede yattığını söyledi.

Yalan makinası Ümit Özdağ kendi kendini yalanladı! ‘Konya’da Suriyeliler Türk gencini dövdü’ provokasyonu

YALANLARI ORTAYA ÇIKTI

Müracaat üzerine Asayiş Şubesine bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri 31 Temmuz’da olan olayla ilgili soruşturma başlattı. Fatih Büyükziyanak ile görüşen polis gerçeği ortaya koydu.

Çeşitli suçlardan 15 kaydı bulunan Büyükziyanak’ın olayın Suriyelilerle hiçbir alakası olmadığını, ailesinden çekindiği için o şekilde ifade ettiğini, daha önceden tanıdığı şahsa 200 TL borcu olduğunu, yolda karşılaştıklarını, borcu yüzünden darp edildiğini söyledi.

Büyükziyanak herhangi şekilde gasp edilmediğini, telefonunu arbede esnasında düşündüğünü ifade etti. Olayı gören güvenlik kameralarını da inceleyen polis şüpheliler Muhammed İkbal Gülbahar (26) ve Özcan Yıldırım’ı (27) kısa sürede gözaltına aldı.

‘HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK’ SUÇUNDAN İŞLEM YAPILDI

Farklı suçlardan 9 kayıtları bulunan Muhammed İkbal Gülbahar ve Özcan Yıldırım işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Suçlarını kabul eden her iki şüpheli de ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklandı. Yine gözaltına alınan Fatih Büyükziyanak hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suç uydurma’ maddeleri gereğince adliyeye sevk edildi. Büyükziyanak adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Ağabey Kemal Büyükziyanak hakkında da ‘suç uydurma’ maddesince de işlem yapıldı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir