Ümit Can Uygun Aleyna Çakır’ı öldürdüğünü itiraf mı etti?

featured

Şüpheli ölümünün hala aydınlatılamadığı Aleyna Çakır‘la ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Müge Anlı, Çakır’ın ölü bulunduğu evde kurşunların bulunduğunu açıkladı. Öte yandan ailenin avukatı Ümit Can Uygun’un çeşitli yerlerde itirafta bulunduğunu hatırlattı. Müge Anlı programına bağlanan görgü tanıkları da Ümit Can Uygun‘un “Aleyna’yı ben öldürdüm, sizi de öldürürüm. ” dediğini iddia etmişti.

ALEYNA ÇAKIR’IN AVUKATI SON DURUMU PAYLAŞTI

Aleyna Çakır‘ın ailesinin avukatı Umur Yıldırım, dosyayla ilgili son durumu açıkladı. Yıldırım, “Ümitcan’ın hiç HTS kaydının gelmediğini görüyoruz, biz bu durumun benzerini Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda da yaşadık. Dosya sürüncemede kaldı. Aleyna’nın şiddet gördüğü dosya, Aleyna’nın ölümüne ilişkin dosya, ayrıca Ümitcan’ın annesinin şüpheli ölümüne ilişkin dosya birbirinden ayrı düşünülemez. Biz tutuklanmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ALEYNA ÇAKIR DOSYASIYLA İLGİLİ İDDİALARA YANIT

Müge Anlı programında Aleyna Çakır dosyasına bir süre yer vermemesi farklı iddialara neden olmuştu. Anlı’nın şüpheli bir şekilde ölen Aleyna Çakır’ın dosyasını kapattığı iddia ediliyordu. Müge Anlı programının 2 bin 500. bölümünde iddialara yanıt verdi. ATV’de yayınlanan programında konuşan Müge Anlı, şunları söyledi:

“Arkadaşlar ben her zaman söylüyorum, bu programı beraber yapıyoruz. Benim yapabileceğim daha ne kaldı. Herkes geldi, bildiklerini anlattı. Soruşturmalar yürütülüyor. Aile de burada. Ben adalete güveniyorum, güvenmek zorundayım. Ama kendimi de anlatmak istiyorum. Daha ne yapılsın. Bıraktık sanmayın, başka bir ifade geliyor, aile tekrar geliyor. Bunu savcı değerlendirir. Bunun kararını ne ben ne siz verebilirsiniz. Buraya bağlanıp konuşmaktan korkanların da bilgilerini ilettim. Ben Gülay Hanım’ın ailesine de sesleniyorum. Siz de bu işin peşini bırakmayın. İster burada ister başka yerde. Dediğim gibi ben bekliyorum. Siz benim arkamda olduğunu müddetçe ben de bu olayın arkasındayım. Aleyna olayının diğer konulardan farkı yoktu ki? İnanın bu böyle değil, ben üç dosyanın da aynı işlenmesini isterim ama bu savcının kararı. Bekleyeceğiz, beklemek zorundayız.”

ALEYNA ÇAKIR OLAYI NEDİR?

Aleyna Çakır, geçen 3 Haziran’da Keçiören ilçesindeki evde ölü bulundu. Sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun’un, daha önce Çakır’a şiddet uyguladığı anlara ait görüntüler ise ölümünden kısa süre sonra sosyal medyada paylaşıldı. Bunun üzerine Ümitcan Uygun, polis ekiplerince gözaltına alınıp, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir