UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ilk Türk İlkay Gündoğan oldu

Geçtiğimiz gün İstanbul'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında Manchester City, Inter'i 1-0 mağlup etti. Bununla birlikte İngiliz ekibinin kaptanı İlkay Gündoğan, kupayı kazanan ilk Türk oldu.

featured

Geçtiğimiz gün İstanbul büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı. UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı Atatürk Olimpiyat Stadı’ndan oynandı. Manchester City forması giyen Türk kökenli futbolcu İlkay Gündoğan ile Interli milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, şampiyonluk kupası için kıyasıya yarıştı.

İLKAY GÜNDOĞAN KUPAYI KAZANAN İLK TÜRK FUTBOLCU OLDU

Manchester City’nin Inter’ı 1-0 yenerek kupaya uzandığı finalde, kaptan İlkay Gündoğan da kupayı kaldıran ilk Türk kökenli futbolcu olarak tarihe geçti.

KAPTAN GÜNDOĞAN KUPAYI KALDIRDI

İlkay Gündoğan, 2012-2013 sezonunda da Borussia Dortmund formasıyla final oynamış ancak Bayern Münih’in 2-1 kazanmasıyla sahadan kupasız ayrılmıştı.

“Devler Ligi”nde daha önce Arda Turan, Nuri Şahin, Hamit Altıntop ve Yıldıray Baştürk, takımlarının final maçını kaybetmesi nedeniyle kupa sevinci yaşayamamıştı.

“BAMBAŞKA BİR GURURMUŞ”

Manchester City’nin takım kaptanı İlkay Gündoğan, Şampiyonlar Ligi kupasının kazanılmasının ardından konuştu.

Deneyimli futbolcu, şunları söyledi:

“Çok mutluyuz. Az önce olanları kelimelere dökmek çok zor. Her iki takım için de zordu. İlk yarıda elimizden gelenin en iyisini yapamadık. Tereddüt ettik. İkinci yarıda daha iyisini yapmamız gerektiğini biliyorduk. Muhtemelen yüzde 50-50 bir maç oldu. Golü bulduğumuz için çok şanslı hissediyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir