‘Twitter kullanım limiti aşıldı’ ne demek? Twitter’da kullanım limiti kaldırılıyor mu?

‘’Twitter'da kullanım limiti aşıldı’’ uyarısı merak konusu oldu. Twitter'daki limitler, sosyal medya devinin perde arkasındaki yoğunluğunun bir kısmını alır, hata sayfalarının görülme sıklığını azaltarak, kesinti sürelerini de düşürür. Güvenilirliği korumak için Twitter tarafından bazı limitler uygulanır.

featured

Dünyada en çok takipçili sosyal medya platformlarından olay Twitter’da kullanım limiti uygulanıyor. Twitter’da kullanım limiti aşıldığında kullanıcılar günlük olarak bazı kısıtlamalarla karşı karşıya kalır. Peki Twitter’da kullanım limiti aşıldı ne demek? Twitter’da kullanım limiti kaldırılıyor mu? İşte detaylar…

TWİTTER’DA KULLANIM LİMİTİ KALDIRILIR MI?

Twitter hesapları için geçerli teknik limitler şunlardır:

Direkt Mesajlar (günlük): Sınır, günde bin mesaj gönderimidir.

Tweetler: Günde 2 bin 400… Günlük güncelleme limiti yarım saatlik daha düşük limitlere bölünmüştür. Retweetler de tweet olarak sayılır.

Hesap e-postasındaki değişiklikler: Saatte 4.

Takip etme (günlük): Teknik takip etme sınırı, günde 400’dür. Bu hesap limitinin yalnızca teknik bir uygulama olduğunu ve agresif takip davranışlarını önleyen ek kurallar bulunduğunu lütfen unutmayın.

Takip etme (hesap sayısına göre): Bir hesabın takip ettiği kullanıcı sayısı 5000 limitine ulaştığında, yeni takip etme istekleri hesaba özel orana göre sınırlanır.

Bu limitler web, mobil, telefon, API vb. tüm cihazlardaki işlemler için geçerlidir. Tüm üçüncü parti uygulamalardan gelen API istekleri, saatlik API limitine göre takip edilir. Bu durumda, hesaplarıyla birden çok üçüncü parti uygulaması kullananlar API limitine daha çabuk ulaşacaklardır.

Bu limitler sitenin yoğun olarak kullanıldığı saatlerde geçici olarak düşürülebilir. Bu gibi durumlarda Twitter durumu sitesinde bir güncelleme yayınlanır.

2400 Tweetlik günlük güncelleme limiti yarım saatlik daha düşük limitlere bölünmüştür. Hesap güncelleme/Tweet limitinize ulaştığınızda, lütfen zaman kısıtlaması ortadan kalktıktan birkaç saat sonra işlemi tekrar deneyin.

LİMİTE ULAŞILDIĞINDA NE OLUR?

Limitlerden birine ulaştığınızda, hangi limite ulaştığınızı belirten bir hata mesajı alırsınız. Direkt Mesaj, Tweet, hesap e-posta değişikliği ve API isteği limitleri gibi zamana dayalı limitler söz konusu olduğunda, zaman kısıtlaması ortadan kalktıktan sonra işlemi tekrar deneyebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir