FETÖ’nün yeni propagandası Mavi Otobüs!

15 Temmuz’da darbeye karışan ve yurtdışına kaçan Hava Harp Okulu öğrencileri Mavi Otobüs adlı bir film çekti.

featured

Mavi Otobüs filminde 2018’de firar ederek yurt dışında Türkiye karşıtı eylemlerde bulunan Samet Yazgaç, Lokman Hekim Avcı, İhsan Kurt, Rıdvan Aydın, Halit Tunç ve Adnan Yıldız gibi FETÖ’cüler yer aldı.

Olayı dramatize edip anlatmaya çalışmaları dikkat çekti.

Bazı komutanları hedef alan filmin yayın tarihi ise oldukça manidardı. Film, 71 askerî okul öğrencisinin müebbet hapis cezasının bozulmasından 3 hafta sonra yayınlandı.

FETÖ, 15 Temmuz 2016’da başarısız bir darbe girişiminde bulundu.

Yüzlere sivilin, polisin ve askerin şehit edildiği darbe girişimi sırasında, TBMM, MİT Genel Merkezi ve Polis Özel Harekat Başkanlığı bombalandı.

22 Haziran 2022’de, 15 Temmuz Davası kapsamında yargılanan ve müebbet hapis cezası alan 71 askeri okul öğrencisinin cezası, Yargıtay tarafından bozuldu.

Karara, 15 Temmuz Derneği tepki gösterdi.

Müebbet hapis cezası bozulan bazı öğrenciler tahliye edildi.

FETÖ, bunun üzerine 15 Temmuz darbe girişimine karışan askeri okul öğrencileriyle ilgili algı yaratmak amacıyla apar topar bir film çekti ve Youtube üzerinden yayınladı: “Mavi Otobüs”

MAVİ OTOBÜS’TE FİRARİ FETÖ’CÜLER

FETÖ’nün gündemde müebbet hapis cezası bozulan askeri okul öğrencileri varken yayınladığı “Mavi Otobüs” filminde, 15 Temmuz Davası kapsamında yargılanan ve tamamı eski Hava Harp Okulu öğrencisi olan altı firari FETÖ’cü rol aldı: Samet Yazgaç, Lokman Hekim Avcı, İhsan Kurt, Rıdvan Aydın, Halit Tunç, Adnan Yıldız.

Filmde rol alan Adnan Yıldız ve Rıdvan Aydın, FETÖ’nün “Koşulsuz Adalet Hareketi” üyesi olarak Fransa’daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binası önünde Türkiye karşıtı eylem yaptılar.

Adnan Yıldız ve Rıdvan Aydın, Avrupa’da firari olarak bulunuyor.

Filmde rol alan eski Hava Harp Okulu Öğrencisi Samet Yazgaç, 2018’de adli kontrol şartıyla serbest bırakılınca yurtdışına kaçtı.

Altısı da firari olan isimlerin, 2018’de Türkiye’yi terk ettiği ve firari olarak yurtdışında bulunduğu tespit edildi.

ABİDİN ÜNAL’I HEDEF ALDILAR

Terör örgütü PKK’ya karşı Kuzey Irak’ta düzenlenen hava harekatları ile tanınan ve 2016’da Hava Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral Abidin Ünal, Mavi Otobüs filminin hedefindeydi.

FETÖ’cülerin hazırladığı Mavi Otobüs filminde, darbe gecesi uçakların kalkmasını engelleyen, darbe girişimine karşı mücadele eden ve FETÖ’cü askerler tarafından esir alınan Orgeneral Abidin Ünal, şöyle hedef alındı:

“Abidin Ünal, Yalova’daki kampı ziyaret etti ve ‘bu ülke için ter de dökeceksiniz, kan da’ dedi. Bize bu sözleri kasten söyledi. O geceki olayların akışını kurgulayanlar bizi o akışa göre kanalize etmeye çalıştı.”

FETÖ’cüler, Abidin Ünal’ı hedef alırken, Ünal’ın 15 Temmuz gecesi karşısına aldığı ve 141 kere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan FETÖ’cü Orgeneral Akın Öztürk hakkında herhangi bir konuşma yapılmaması dikkat çekti.

DARBECİ GENERALİ AKLAMA ÇABASI

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine katılan ve 16 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Tuğgeneral Aydın Gündüz hakkında “işkence gördü” denildi. Ancak darbe girişimine nasıl katıldığı, ilaç kutularında bulunan notlar ile FETÖ’nün planlarının nasıl ortaya çıktığından bahsedilmedi.

MAVİ OTOBÜS’TE GÖZE ÇARPAN DETAYLAR

FETÖ’cülerin hazırladığı ve askeri okul öğrencilerinin müebbet hapis cezasının bozulmasından tam 3 hafta sonra yayınlanan Mavi Otobüs filmindeki detaylar dikkat çekti.

Filmde rol alan üç eski Hava Harp Okulu öğrencisinin gözlüklü olduğu görüldü. Hava Harp Okulu’na girişte göz muayenesine çok dikkat edildiği ve göz bozukluğu bulunanların uçuş yapamadığı biliniyor.

Bu detay, akıllara dün itirafçı olarak askeri okullara girmek için soruların nasıl çalındığını ve nasıl torpil kullanıldığını anlatan FETÖ’cüleri getirdi.

FETÖ’nün “abileri” tarafından çalıntı soru ve torpiller ile askeri okullara girdiklerini açıklayan itirafçılar ile Mavi Otobüs filmindeki bir başka benzerlik ise, Mavi Otobüs’teki firari FETÖ’cülerin, üstlerinden “abi” olarak bahsetmesiydi.

20.30’da başlayan darbe girişiminden tam dört saat sonra, yani 00.30’da otobüse binerek Fatih Sultan Mehmet köprüsüne gittiklerini söyleyen firari FETÖ’cüler, daha sonra “Hiçbir şeyden haberimiz yoktu” dedi. Ancak Mavi Otobüs filminin ilerleyen kısımlarında, savaş uçakları ve tanklar ile darbe girişimi yapıldığından haberdar olduklarını itiraf ederek, önceki söylemlerini yalanladılar.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener ise, Mavi Otobüs filmini “itiraf” olarak nitelendirdi: “FETÖ’cüler, kod adı verip çalıntı soru ile harp okuluna soktukları ve darbeye destekte kullandıkları FETÖ mensupları için #MaviOtobüs filmi çekmiş, paylaşıyorlar. Paylaşanlar, sözde öğrencilerin FETÖ’cü olduğunun ispatı.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir