Türkiye’nin kuzeydoğusu beşik gibi sallanıyor! Gürcistan’da 6.2’lik deprem…

Gürcistan Dünya Bilimleri Enstitüsü ve Ulusal Sismik İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, ülkede yerel saatle 22,25'te 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

featured

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye sınırında yer alan Shirak kentinde 5.3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu.

KANDİLLİ 5.6 ÖLÇTÜ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin şiddetini 5.6 olarak açıkladı.

Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre deprem yerin 5.6 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

GÜRCİSTAN’DA 6.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Gürcistan Dünya Bilimleri Enstitüsü ve Ulusal Sismik İzleme Merkezi’nden alınan bilgiye göre, ülkede yerel saatle 22,25’te 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

PROF. DR. NACİ GÖRÜR’DEN AÇIKLAMA

Prof. Dr. Naci Görür, Ermenistan-Gürcistan sınırında meydana gelen depreme ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Arkadaşlar, Ermenistan-Gürcistan sınırında 5,6’lık deprem oldu. Rize çevresinde de hissedildi. Bu deprem muhtemelen Çıldır-Sevan Gölleri arasında uzanan doğrultu atımlı fay zonu ile ilişkili olabilir.” ifadelerini kullandı.

KARS VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Ermenistan’da meydana gelen ve ilimizde de hissedilen 5.3 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak il genelinde şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum tespit edilmemiş olup araştırmalarımız devam etmektedir. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir