Türkiye’nin İsveç ile mutabakatı sonrası Rusya’dan ilk açıklama

Türkiye’nin, İsveç’in NATO üyelik kararını TBMM’ye sunulacağının duyurulmasının ardından gözler Kremlin'e çevrilmişti. Kremlin Sarayı'ndan konuya ilişkin ilk açıklama geldi. Kremlin sözcüsü Peskov, "Moskova Ankara ile ilişkilerini geliştirmekte istekli. Türkiye'nin NATO'ya yükümlülükleri var bu konuda yanılgı içinde değiliz." dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Litvanya’daki NATO Zirvesi kapsamında geçtiğimiz gün üçlü zirvede bir araya geldi. İsveç’in Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine aktif destek vereceği bildirildi. Türkiye, İsveç’in NATO’ya üyelik kararının TBMM’ye sunulacağını aktardı.

KREMLİN’DEN İLK AÇIKLAMA

Türkiye’nin, İsveç’in NATO üyelik kararını TBMM’ye sunulacağının açıklanmasının ardından Kremlin Sarayı’ndan ilk açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu ve NATO’ya karşı sorumluluklar taşıdığını belirten Peskov, “İsveç’in NATO üyeliği hakkında Türkiye’nin NATO’ya karşı yükümlülükleri var, bunların farkındayız. Rusya, aralarındaki görüş ayrılıklarına rağmen Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istiyor” dedi.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir