Türkiye’nin beklediği açıklama Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’tan geldi! Termik santral yakınındaki yangın kontrol altında

featured

Muğla’da günlerdir yaşanan orman yangınlarıyla mücadele hızla devam ederken iki uçak ve dört helikopterin sahadaki itfaiyecilere yardım ettiğini belirten Tokat, santralin faaliyete yeniden başladığını da açıkladı.

Tokat, termik santral çevresindeki bölgeye hava müdahalesini günler önce talep ettiğini de belirtti.

Milas’ta yangın Yeniköy Termik Santrali’ne doğru ilerliyor! Termik santral nedir, yanarsa ne olur?

Yangın kontrol altına alındı

Habertürk TV canlı yayınına katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, gece saatlerinde yangının santral duvarlarına temas ettiği ancak santralın içerisine ateşin girmesine izin verilmediğini söyledi.

Yangının 4 gün öncesinde termik santrale geleceğinin belli olduğunu ifade eden Tokat şunları söyledi:

“Müdahale yetersizlikleri sebebiyle yangın buraya kadar geldi. Termik santralın zaten kendi koruma ekibi ve araçları var. Burada zaten bir hassasiyet var. Bölgede en iyi korunan yer burası. Ama yangın buraya gelene kadar birçok mahallemiz yandı.”

Tokat, bölgeyi ve santrali tehdit eden yangının sabah saatlerinde 2 uçak ve 4 helikopterle yapılan müdahale sonrasında kontrol altına alındığını ancak bölgenin dağlık alanlarında yangının ve söndürme çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi:

“Biz havadan müdahaleyi 4 gün önce yapmalıydık. Yapsaydık memleketim yanmayacaktı.”

Milas’taki termik santralde son durum! Santral etrafına hendekler kazıldı…

Alevlere iki uçak ve dört helikopter ile müdahale

İki uçak ve dört helikopterin sahadaki itfaiyecilere yardım ettiğini belirten Tokat, santralin faaliyete yeniden başladığını da açıkladı. Tokat, termik santral çevresindeki bölgeye hava müdahalesini günler önce talep ettiğini de belirtti.

Tanklar boşaltılmıştı

Mazı-Çökertme-Türkevleri-Ören sahil hattı boyunca ilerleyen alevler dün gece Kemerköy Termik Santrali’ne çok yaklaşmıştı. Santraldeki tankların önlem olarak boşaltıldığı belirtilmişti.

Ünlü oyuncu İbrahim Çelikkol, termik santrale yaklaşan alevlerin içine hortumla daldı!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir