Türkiye’de ırkçı çete PKK’nın yapamadığını yapmak istiyor! Hedef Uzungöl, hedef Türkiye’nin turizm geliri…

Türkiye'nin en önemli gelir kaynaklarının başında gelen turizm, uzun yıllar terör örgütü PKK tarafından baltalanmak istenmişti. Turizm bölgelerinde bombalar patlatarak turistleri korkutmak ve Türkiye'den kaçırmak isteyen PKK'nın başaramadığını kendilerini "milliyetçi" sanan bir avuç sosyal medya etkileşim budalası başaracağını sanıyor. Türkiye'yi en fazla ziyaret eden ve döviz bırakan turist grubu olan Arapları hedef alan ırkçı meczuplar işi vatan hainliğine kadar götürdü.

featured

Türkiye’de bulunan sığınmacılar ile Arap turistleri ayırt edemeyen ırkçı çetenin Uzungöl üzerinden başlayan “Arap turistleri kovun” propagandası vatan hainliği boyutuna ulaştı. Türkiye’ye en fazla gelen turist grubu olan Arapları aşağılayan, küfür ve hakaretler eden ırkçı çetenin yaptıkları, terör örgütü PKK’nın yapmaya çalıştığı algıya hizmet ediyor.

TÜRKİYE’NİN TURİZM GELİRİNE DARBE VURMAK İSTİYORLAR

2022 yılının ilk 6 ayında 8 bin uçağın indiği Trabzon’un Arap turistler tarafından bu kadar rağbet görmesi, başta konaklama, gıda ve ulaşım alanları başta olmak üzere pek çok sektörde yeni istihdam ve yatırımları da beraberinde getiriyor.

Dünyadaki pek çok ülkenin çekmek için uğraş verdiği Arap turistlerin en önemli özelliği ise gittikleri bölgelerde bolca para harcamaları…

Ancak, Türkiye’nin turizmdeki yükselen gelirleri, Ümit Özdağ elebaşılığındaki ırkçı çeteyi rahatsız etti. Türkiye’ye Arap turist gelmesini istemeyen ırkçı çete, başta Trabzon olmak üzere pek çok bölgede yöre halkını Arap turistlere karşı kışkırtmaya çalışıyor.

AVRUPA VE AMERİKA’DAN HELAL TURİZM ATAĞI

Başta İtalya ve Yunanistan olmak üzere pek çok Avrupa ülkesi Arap turistleri ülkelerine çekmek için ‘helal turizm’ reklamları yapmaya başladı. Arap turistlerin ise bu konuda tartışmasız tercihi Türkiye.

Türkiye’de ortalama Batılı bir aile geldiğinde 700 dolar harcarken Arap bir aile en az 3 bin dolar harcıyor.

İLK 6 AYDA 1.7 MİLYON ARAP TURİST

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yılın ilk üç ayında 6 milyon 311 bin 453 ziyaretçi rakamına ulaşan Türkiye’nin, 5 milyar 454 milyon 488 bin dolar turizm geliri elde ettiğini açıkladı.

Türkiye’nin turizm gelirlerinde Körfez ülkelerinden gelen turistler önemli bir rol oynuyor. Salgın öncesi bu bölgeden yılda 5 milyon turist Türkiye’ye gelirken, salgında normalleşme ile birlikte ziyaretçi sayısı tekrar yükselişe geçti. Arap turistler tatil planlarını tekrardan Türkiye’ye yönlendirirken, yoğun talebin eylül ayına kadar sürmesi bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir