Türkiye Yüzyılı’nın logosunun anlamı! Türkiye Yüzyılı nedir?

Türkiye Yüzyılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Ekim’de kamuoyu ile paylaşılacak. Ankara Arena’da yapılacak programa 11 siyasi parti liderinin dışında spor, sanat ve basın dünyasından birçok isim de katılacak. Peki Türkiye Yüzyılı logosunun anlamı nedir? Türkiye Yüzyılı nedir? İşte detaylar…

featured

Türkiye Yüzyılı bugün hem siyasiler hem gazeteciler hem de halkın kalabalık katılımıyla tanıtılıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılına dair yeni program ve hedeflerinin yer aldığı Türkiye Yüzyılı vizyonu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bizzat açıklanırken Türkiye Yüzyılı’nın logosu da oldukça dikkat çekiyor…

TÜRKİYE YÜZYILI NEDİR?

Türkiye Yüzyılı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılacak olan ülkenin ikinci yüzyılına dair yeni program ve hedefleri içeriyor.

AK Parti kurmaylarının üzerinde aylardır çalıştığı ve “ülkenin gelecek tasarımı” olarak nitelendirilen “Türkiye Yüzyılı” lansmanının hazırlıkları sona erdi. Vizyon belgesi niteliği taşıyan program, 28 Ekim Cuma günü Ankara Spor Salonu’nda vatandaşlarla paylaşılacak.

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan tek konuşmacı olurken, sanatçılar, sporcular, cemaat vakıfları, sanayici ve iş adamları, Alevi dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi yakınları, yabancı misyon temsilcileri, çevreci genç ve kadınlar, engelliler, siyasi parti temsilcileri, gazeteciler, akademisyenler ve sosyal medya fenomenleri de yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı” başlıklı konuşmasında din, dil, ırk, cinsiyet, inanç, düşünce farkı gözetmeden toplumun tüm katmanlarına “Gelin büyük ve güçlü Türkiye’yi birlikte kuralım” çağrısı yapacak.

Cumhur İttifakı’nı oluşturan MHP ve BBP’nin yanı sıra CHP, İYİ Parti, DSP, Saadet Partisi, HÜDA-PAR, Demokrat Parti, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Anavatan Partisi, tanıtım toplantısına genel başkan seviyesinde davet edildi.

Programda, protokol düzeni olmayacak. Kabine üyeleri, AK Parti Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri, il başkanları ve belediye başkanları salonun tribünlerinde davetlilerin arasında karışık oturacak. Davetli siyasi partilerin genel başkanları için ise tribünde özel bölüm ayrılacak.

TÜRKİYE YÜZYILI’NIN LOGOSU NE ANLAMA GELİYOR?

Türkiye Yüzyılı’nın logosu, Cumhurbaşkanlığı forsundaki görsel form ve anlamsal çerçeveden esinlenerek oluşturuldu. Logo çalışmasıyla ilgili AK Parti kaynakları tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“16 yıldız kadim Türk tarihinin asli unsurlarını sembolleştirirken bayrağımızın tamamlayıcısı tek yıldız ortak mirasımızı temsil etmektedir. Türkiye Yüzyılı vizyonunun küresel karakteri logonun dairesel konturu ile vurgulanmaktadır.

Hilal etrafından yayılan güneş ışınlarının her birisi Cumhuriyetimizin her bir yılını temsil eder ve toplamda 100 adettir. Dairesel form ve altın efektli özel renk dünyada Türkiye Yüzyılı’nın bir güneş gibi doğduğu ilişkisini kurmaktadır.

Özgün olarak geliştirilen tipografi (Yazı karakteri) Türkiye Yüzyılı iddiasını ve arkasındaki gücü temsil edecek kararlılığı hissettirmektedir. Bu tipografik anatomi, logonun her mecrada iletişim ve etkileşim gücünün korunmasını sağlayacaktır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir