Tokyo 2020’ye veda eden Filenin Sultanları gözyaşlarını tutamadı! İşte o duygu dolu anlar…

featured

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finalde Güney Kore’yle karşılaştı. Filenin Sultanları, Güney Kore karşısında ilk seti kazandı ancak sonraki iki seti üst üste kaybetti.

Dördüncü seti alıp maçı final setine taşıyan takımımız,15-13 yenilerek yarı final şansını yitirdi.

Güney Kore’ye 3-2 mağlup olan Filenin Sultanları Tokyo 2020’ye veda etti

Gözyaşlarını tutamadılar

Maç sonu sporcular büyük bir üzüntü yaşadı. Bazı voleybolcuların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

B Grubu’nda aldığı üç galibiyet, iki yenilgiyle üçüncü olarak adını çeyrek finale yazdıran Filenin Sultanları, tarihinde ilk kez olimpiyatlarda son sekiz takım arasına kalmıştı.

Yarı finale çıkacak takımı belirleyecek beşinci ve son sette Tuğba Şenoğlu’nun üst üste sayılarıyla Türkiye, skorda 6-3’lük avantaj yakaladı. Hücumda topları öldürmekte zorlanan milli takım, saha değişimine 8-7 geride gitti. Büyük heyecana sahne olan son bölümde kötü manşet alan milliler, seti 15-13 maçı da 3-2 kaybederek elendi. Bu sonuçla Güney Kore yarı finale çıkan ilk takım oldu.

Maç sonu milli sporcular büyük bir üzüntü yaşadı. Bazı sporcuların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da takip etti.

“İyi ki varsınız Filenin Sultanları”

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finalde mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımı’na teşekkür etti.

Üstündağ, Japonya’nın başkenti Tokyo’da devam eden 32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nın 12. gününde ay-yıldızlıların çeyrek finalde Güney Kore’ye yenilerek elenmesinin üzerine sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Son topa kadar mücadele veren ve sahayı gözyaşları içinde terk eden millilerle ilgili başkan Üstündağ, “Mücadeleniz, hırsınız, bizlere yaşattığınız tarifsiz duygular için teşekkürler çocuklar. Bu zorlu günlerde biraz da olsa bizlere mutluluk yaşatıp sevindirdiniz.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Üstündağ, millilerin Türk halkının kalbinde madalyalardan daha değerli bir yerde olduğunu aktararak, “Önümüzde kazanılacak daha çok kupalar, turnuvalar var ama kalplerimizde sizin yeriniz madalyalardan, şampiyonluklardan çok daha değerli bir yerde. Biz sizi çok seviyoruz. Ülkemiz adına döktüğünüz her damla ter ve göz yaşı için tekrar teşekkür ederiz. İyi ki varsınız ‘Filenin Sultanları’ sizi çok seviyoruz.” şeklinde görüş belirtti.

“Özür diliyoruz”

Ariake Arena’da oynanan karşılaşmadan sonra AA’ya açıklamalarda bulunan Guidetti, çok üzgün olduklarını dile getirdi.

Tecrübeli başantrenör, olimpiyatta çeyrek finale kadar geldiklerini hatırlatarak, “Türk halkı bu takımla gurur duymalı. Oyuncularım bugünkü maçta da son sayıya kadar savaştı. Sonuç olarak Türkiye bugün bir galibiyeti hak ediyordu. Özür diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finalde Güney Kore’ye 3-2 yenilerek elenmenin üzüntüsünü yaşadıklarını aktararak, “Türk halkı bu takımla gurur duymalı. Oyuncularım bugünkü maçta da son sayıya kadar savaştı.” dedi.

Güney Kore’nin çok iyi bir oyun ortaya koyduğunu vurgulayan Guidetti, “Tek şanslarının riskli servis atmak olduğunu biliyorlardı. Bizim de hücumumuz iyi değildi, onların da savunması iyiydi. Çok zor olacağını biliyordum. Asya takımları hep ters geliyor. Bu maçta baskı çok yüksekti. Bunların da üstesinden gelmeyi öğrenmeliyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Salon: Ariake

Hakemler: Hamid Alrousi (Birleşik Arap Emirlikleri), Pati Rolf (ABD)

Güney Kore: Su Ji, Hye Seon, Kim, Hyo Jin, Heejin, Jeongah, Jiyoung (L) (Soyoung, Hyejin, Eunjin, Jiyun, Seungju)

Türkiye: Cansu, Meliha, Zehra, Meryem, Hande, Eda, Simge (L) (Naz, Ebrar, Tuğba, Şeyma)

Setler: 17-25, 25-17, 28-26, 18-25, 15-13

Süre: 2 saat 17 dakika (24, 27, 38, 28, 20)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir