Togg T10F fastback tanıtıldı! T10F özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi

Togg, CES 2024’te yerini aldı. Şirket, herkesin merak ettiği sedan modeli "T10F"i fuarda sergiledi.

featured

Togg, bugün CES 2024 fuarında düzenlediği etkinlikte yeni teknolojilerini ve ürünlerini tanıttı. Tüm fuar alanındaki dikkatleri ise üzerine toplayan yeni Togg T10F elektrikli sedan oldu. Peki bu otomobil neler sunuyor? Togg T10F özellikleri neler ne zaman satışa çıkacak? İşte tüm detaylar…

togg t10f modeli

TOGG T10F ÖZELLİKLERİ VE ÜRETİM TARİHİ

Togg T10F, uzaktan güncellemelerle sürekli olarak kendini yenileyen sürücü destek sistemleri sayesinde sürüş güvenliği ve konforunu en üst seviyeye çıkarıyor. Euro NCAP’in tüm testlerinden en yüksek seviye olan 5 yıldızı alacak şekilde tasarlandığı söylenen T10F, güçlü ve dayanıklı bir altyapıya sahip.

Benzer Haberler
togg t10x özellikleri
Togg T10X için siparişler başlıyor
yerli-otomobil-togg-2022-sonunda-seri-uretim-bandindan-inecek
TOGG dolandırıcılığı yapanlara 60’ar yıla kadar hapis
sinan akçıl tesla
Togg siparişini bekleyen Sinan Akçıl Tesla aldı

Aracın sürücü güvenliği odaklı özellikleri arasında yedi adet hava yastığı, trafik işareti algılama sistemi, dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici, akıllı şerit takip sistemi & şeritten ayrılma ikazı bulunuyor. T10F ayrıca, “yoğun trafik pilotu” asistan özelliği ile dikkat çekiyor.

Bu özellik, V2 donanım seviyesine sahip cihazlarda aktif olacak ve kullanıcılara 15 km/s hıza kadar olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan ayırma imkanı sağlayacak. Gelişmiş sürüş destek sistemleri arasında çevre görüş kamerası, kör nokta asistanı, sürücü dikkat asistanı, elektronik denge kontrolü ve otomatik park asistanı gibi özellikler de bulunuyor.

T10F’in dış tasarımında ise sportif ön panele entegre edilmiş uzun, ince dönüş göstergeleri ve ‘bumerang’ şeklindeki gündüz farları dikkat çekiyor. Ön kısımda bağımsız MacPherson ve arka kısımda tamamen bağımsız entegre çok bağlantılı süspansiyon, aracın sportif ve dinamik tutuşunu destekleyerek sürüş keyfini artırıyor.

TOGG T10F

TOGG T10F ÇIKIŞ TARİHİ

Yeni sedan aracın üretimi firmanın Gemlik’te bulunan fabrikasında yapılacak. 2024’ün sonlarında tanıtılması planlanıyor. Çıkış tarihi ise 2025 olarak öngörülüyor.

Firma aracın seri üretimine 2025 yılının ilk çeyreğinde başlarsa yıl içinde ön satışa çıkması muhtemel. Ardından diğer Togg modelleri ile birlikte dünya pazarına açılması planlanıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir