Kuzey Boru hissesi alanlar zevkten dört köşe

2023 yılında kboru'da çok fazla gördüğümüz tavan serilerinden birine imza atması beklenen şirket, kısa sürede tavan bozmuş ve halka arza katılan yatırımcıları mutsuz etmişti. Borsa İstanbul’un yönü yukarı döndü ve Kuzey Boru hissesi de bundan olumlu etkilendi.

featured

Borsa İstanbul geneline bakıldığında bugün HALKB ile birlikte bugün MARKAKBORU ve AVHOL tavan fiyatına yükselen diğer hisseler oldu. BAGFS ise taban fiyatına gerileyerek en çok düşen hisse oldu.

Yurt dışı piyasalarında Asya’da Çin endeksleri haricinde satıcılı bir görünüm hakimdi. Avrupa borsaları, kapanışa doğru hafif negatif hareket ediyor. ABD endeksleri ise güne satıcılı başladı.

KUZEY BORU 2024’E İYİ BAŞLADI

2024 yılı Borsa İstanbul için güzel başladı. Halka arz hisselerinde istediğini elde edemeyen yatırımcılar yeni yılla birlikte bir toparlanma yaşadı.

Büyük beklentilerle halka arz olan Kuzey Boru hissesi adeta son haftaların yıldızı oldu. 42 TL’ye kadar düşen hisse bir süre yatay seyrettikten sonra yeni bir tavan serisi başlattı.

Bu yeni tavan serisi ile Kuzey Boru hissesi kısa sürede 57 liraya dayandı.

HALKA ARZ SONRASI…

Kuzey Boru halka arz olduktan sonra Kamuyu Aydınlatma Platformu’na pek çok açıklama gönderdi. Bu açıklamalar genel olarak yapılan yeni iş anlaşmalarını duyurmak amaçlıydı. Yapılan yeni sözleşmeler hisseye olan güveni arttırdı.

Şirket yurt içinde yerleşik bir firma ile geçtiğimiz hafta 22 milyon 500 bin TL’lik ve yurt dışında yerleşik bir firma ile 1 milyon 69 bin dolarlık sözleşme imzaladı.

Aralık ayının son haftasında ise Kuzey Boru ile Devlet Su İşleri arasında anlaşma duyurulmuştu. Taraflar arasında “Altyapı HDPE100 Boru” satış sözleşmesi 26 milyon TL’nin üzerinde bir bedelle imzalanmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir