THY, 2 bin 600 yeni kabin memuru ve bin 200 pilot alacak! THY kabin memuru alım şartları neler?

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, 2023 yılında 2 bin 600 yeni kabin memuru ve 1.200 yeni pilot alacaklarını ifade etti. THY'nin 2003'ten sonra her yıl yüzde 10 büyüdüğüne dikkati çeken Ekşi, "2023'te de yüzde 10'nun üzerinde bir büyüme hedefliyoruz." ifadesini kullandı. THY'den yapılan açıklama sonrası işle ilgili vatandaşlar, arama motorlarında "THY kabin memuru alımı ne zaman?", "THY kabin memuru başvurusu nasıl yapılır?" ve THY kabin memuru başvuru şartları neler?" gibi soruları aratmaya başladı.

featured

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca Maslak TİM Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye Ulus Markalama Forumu”nda konuşan Ekşi, THY’nin başarılarına dikkati çekerek, şirketin yüksekten uçmaya devam edeceğini söyledi.

“2003’te bizim kabin memuru sayımız 1.579’du. 2022’ye geldiğimizde 8 kat büyüyerek 12 bin 841 kabin memurumuz var halihazırda çalışan. Önemli bir rakam vereyim, biz 2023 yılında 2 bin 600 yeni kabin memuru alacağız. 2003’te 651 pilotumuz varken bu yaklaşık 9 kat büyüyerek 5 bin 793’e erişti. 1. 200 yeni pilot arkadaşımızı da bünyemize katacağız. Yani neredeyse 2003’teki Türk Hava Yolları ölçeğinde büyüyoruz.”

THY KABİN MEMURU ALIMI NE ZAMAN?

THY kabin memuru alımına ilişkin yayımlanan başvuru sonrasında, adaylar başvuru şartlarını ve başvuru kılavuzunu incelemeye başladı.

 

THY bünyesinde kabin memuru olarak görev almak isteyen kişiler için aranacak şartlar belli oldu. Peki, THY kabin memuru alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler?

THY KABİN MEMURU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, Türk Hava Yolları resmî sitesi kariyer.thy.com üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

Uygun koşulları taşımayanların ve internet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru yapanların başvurusu kabul edilmeyecek.

THY KABİN MEMURU BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

THY KABİN MEMURU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Genel şartlar;

T.C. vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.)

01/01/1983 ile 31/12/2002 tarihleri arasında doğmuş olmak

En az lise mezunu olmak

İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih nedenidir.)

Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak

Daha önce Türk Hava Yolları veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak (Türk Hava Yolları iştiraklerinde görev yapıyor olmak tercih nedenidir.)

Diğer başvuru şartlarına aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

THY KABİN MEMURU BAŞVURU KILAVUZU

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir