Taksim Camii ibadete açıldı! Ali Erbaş: “Bugün bir vuslat günündeyiz”

featured

Taksim’de yeri 27 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gösterilen, temeli dört yıl önce atılan Taksim Camii cuma namazının ardından ibadete açılıyor.

Cuma namazı kılınmasının ardından ibadete açılacak olan cami için polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Öte yandan camiye pandemi nedeniyle sınırlı sayıda insan alınması nedeniyle meydanda tören için LED ekranlar kuruldu. Basın mensuplarının töreni takip edebilmesi için de platform oluşturuldu. Vatandaşların namaz kılması için yerlere kıble yönü belirtilerek seccade dağıtıldı.

Cami açılışına ise birçok yerden vatandaşlar geldi. Camiye giremeyen vatandaşlar, namaz öncesi Taksim Meydanı’nı doldurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk kez 1994’te gündeme getirdiği Taksim Camii bugün açılıyor! İşte 70 yıllık Taksim Camii tartışmaları…

“Bugün bir vuslat günündeyiz”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bu ulu mabetten doya doya istifade edeceksiniz inşallah. Gözümüz aydın olsun. Taksim Camii’nin hasretiyle büyüyen, ona olan ihtiyacı ve milletin beklentisini derinden hisseden, emeği geçen herkes için dua ediyorum. Rabbim sizden razı olsun. Aziz kardeşlerim, bugün bir vuslat günündeyiz” dedi. Erbaş, şöyle devam etti:

“Bugün yaşadığımız ikinci büyük sevinç ve heyecan, fetih heyecanıdır. Yarın güzel İstanbulumuzun fetih yıl dönümüdür. İstanbul’un fethi sadece bir şehri almak değildir. İstanbul, peygamber efendimizin müjdesi ve ecdadımızın sevdasıdır. Bu fetih, çağı kapatıp çağı açan yeni bir dönemin başlangıcıdır. Aziz müminler, İslamla müşerref olan ve devraldığı İslam sancağını bir daha bırakmayan aziz milletimizin Allah’ın adını yüceltme gayreti tarih boyunca hiç eksik olmamıştır.”

Açılış öncesi 25 ton gül suyu sıkıldı

Caminin açılışı öncesi Taksim Meydanı ve cami çevresine Isparta Belediyesi’nden gelen gül suyu sıkıldı.

Isparta’dan gül suyu getirdiklerini söyleyen Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, “Isparta’dan geliyoruz. Belediye başkanımızın talimatıyla şu an Taksim Cami’nin açılışında Taksim Meydanı ve Taksim Cami’nin gül kokuları ile kokulandırılmasını sağlamak istedik. Bir Osmanlı geleneğidir. Camiler ibadete açılırken muhakkak gül sularıyla yıkanırdı. Bizler de bugün Taksim Cami’nin açılışında yer almak istedik. Şuan ortam gül kokmaya başladı. Beyoğlu Belediyesi ile birlikte İstiklal Caddesi de dahil olmak üzere 25 ton gül suyu ile kokutmuş olacağız” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir