Yasin Börü davasında flaş gelişme! 20 sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

featured

2014 yılındaki Kobani eylemlerinde Yasin Börü’nün öldürülmesine ilişkin davada 20 sanığın “çocuğu canavarca hisle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar ile müşteki avukatları katıldı. Bazı sanık avukatlarının ise mazeret bildirmeden duruşmaya katılmadıkları zapta geçirildi.

20 kişi için ağırlaştırılmış müebbet istemi

Mahkeme Başkanı, önceki celse alınan ara karar gereği, dava dosyasına gelen evrakı okudu, buna ilişkin tarafların beyanını aldı. Ardından esasa ilişkin mütalaasını sunması için savcıya söz verildi.

Savcı, mütalaasında, sanıklardan 20’si hakkında “canavarca hisle veya eziyet çektirerek çocuğu öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, 2’si için ise beraat talebinde bulundu. Savcı ayrıca firari 3 sanığın dosyasının ayrılmasını istedi.

Sanıklar, esasa ilişkin savunma yapmak için süre talebinde bulundu.

Dava 25 Haziran’a ertelendi

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, mazeretsiz duruşmaya katılmayan sanık avukatlarının yerine avukat görevlendirilmesi için ilgili barolara müzekkere yazılmasına karar verdi.

Tutuklu sanıkların mevcut halinin devamını kararlaştıran mahkeme, duruşmayı 25 Haziran’a erteledi.

Ne olmuştu?

İhtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü ve 3 arkadaşı, 2014’te HDP’nin çağrısı ile başlayan 6-8 Ekim Olaylarında hunharca katledilmişti.

16 yaşında olan Yasin Börü, kaçarak bir binaya sığınmaya çalışmış ancak terör yandaşları tarafından önce öldürülmüş sonra binanın üçüncü katından sokağa atmıştı. Bununla da yetinmeyen kalabalık grup, Yasin Börü’nün cansız bedenini ateşe verip araçla üzerinden geçmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir